Rent a car in Groningen

Rent a car from your neighbours
The most affordable option

Carsharing is a lot cheaper than owning a car. SnappCar is the most affordable option for day and weekend trips.

Open the car with our app

Keyless cars can be opened with the SnappCar app, which is very convenient!

A trustworthy community

Every new user is screened, we offer all-risk insurance and 24/7 roadside assistance through the Eurocross.

A greener neighbourhood

Go for a neighbourhood with more green than gray. Less parking means more space to live and play!

View cars close to you

Popular cars in Groningen View more

With 10.000 shared cars we are always nearby

SnappCar is the largest carsharing platform in the Netherlands. Even outside the big cities, you can often find a shared car or van in your area.

Map of Netherlands

This is how car sharing with SnappCar works

Find a car close to you

Find a car that suits your needs by using our search filters

Send a rental request

Send a rental request to the owner of the car and complete the payment once the booking gets accepted by the owner.

Pick up the car & start your journey

Open the car with the app (for Keyless cars) or meet up with the owner for a key exchange. And let your journey begin!

Find cars that you can open through the app

When searching for a car, use the Keyless filter to find cars that you can open using the SnappCar app. No need to meet the owner to get the keys!

View all Keyless cars

Instant Booking

Need a car in a short amount of time? Use the Instant Booking filter and find cars that you can book directly without having to wait for a reply from the owner.

View all Instant Bookable cars

Frequently asked questions

What is SnappCar?

How do you rent a car?

Am I all-risk insured?

What is the difference between SnappCar and other rental companies?

How old do I have to be to rent from SnappCar?

How much does it cost to rent a car from SnappCar?

Do you offer roadside assistance?

Can I also rent out my car?

Others also searched for

Goedkope auto huren Groningen

Autodelen is zeer handig wanneer je zelf niet beschikt over een auto, maar er wel een op korte termijn nodig hebt. Een auto huren via SnappCar is dan ook zeer gemakkelijk en flexibel: je hoeft niet meer afhankelijk te zijn van een lift die je van iemand zou krijgen of van het openbaar vervoer. De aangeboden deelauto’s op het autodeelplatform zijn gewoon van je buurtgenoten die je voor een scherp prijsje kan huren. Je hoeft dus geen grote som geld neer te leggen voor een eigen auto, maar je huurt gewoon een auto wanneer je er een nodig hebt.

Onze verhuurders verhuren allerlei verschillende auto’s. Er is voor elke gelegenheid wel een auto beschikbaar. Zo bieden we niet alleen hatchbacks en stationwagens aan, maar ook oldtimers en bestelbusjes in alle soorten en maten. Ook kun je voor meerdere dagen een auto huren, ideaal voor een weekendje weg.

De autoverhuur in Groningen werkt heel eenvoudig, zonder overbodig gedoe. Als je wilt, kun je de auto ook voor meerdere dagen huren. Wil je een verhuisbusje huren voor een aanstaande verhuizing? Bij ons huur je hem heel voordelig.

Particuliere auto huren Groningen

De populariteit rondom carsharing zal in de komende jaren alleen nog maar groeien. Autodelen zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot wordt verminderd en voor een efficiënter gebruik van de auto’s die nu al op de weg zijn. De meeste auto’s staan nu namelijk voor het grootste gedeelte van de dag stil op een parkeerplaats. Daarnaast is de autoverhuur via SnappCar ook een stuk goedkoper dan de reguliere autoverhuurbedrijven.

Auto delen Groningen

Om de autohuur nog gemakkelijker te laten verlopen, bieden onze verhuurders ook auto’s aan die je direct kan boeken en auto’s met de ingebouwde keyless technologie. Auto’s met Keyless kun je gemakkelijk openen met de SnappCar app. Hierdoor is geen fysieke sleuteloverdracht meer nodig, waardoor carsharing alleen nog maar flexibeler is geworden.

Er op uit in Groningen?

Groningen is de grootste stad van Noordelijk Nederland en een mooie ook nog eens. Als je met een SnappCar naar Groningen gaat moet je zeker de Martinitoren beklommen hebben, waarna je prachtig uitkijkt over de oude daken van de stad. Neem vervolgens een bezoekje aan de Prinsentuin, die nabij gelegen is bij de Martinitoren. Of wat dacht je ervan om even heerlijk te gaan picknicken langs de oevers van de vijvers bij het Noorderplantsoen bij mooi weer? Ga ook eens naar de wel beroemde vismarkt en duik daarna het winkelcentrum in om nog even heerlijk te shoppen. Na een geslaagd dagje kun je je boodschappen meenemen en je lichaam laten rusten in de gehuurde SnappCar.

Wil je er een dagje op uit naar een nabijgelegen plaats van Groningen? Of een deelauto huren in een andere plaats? Wat dacht je van een auto huren in Leeuwarden, of een auto huren in Amsterdam? SnappCar is aanwezig door heel het land.