Saab 900 from Marc-Peter

(*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
15 reviews Wageningen 21x rented out Owner

Rental by Marc-Peter

Owner

About the car

Auto voor liefhebbers, de echte SAAB classic beleving. Het design, de diepe brom van de 2 liter turbo, het rij-comfort en een geweldige weglegging. Deze 900 heeft ervaring, zoals dat heet. Met ruim 30 jaar oud en 500.000 km's. Zelf heb ik hem 7 jaar en 120.000 probleemloze km's. Auto is in technisch goede staat, dealer onderhouden (Haaima Barneveld), groot onderhoud bodem maart2024. Enkele lakbeschadigingen, krassen en roestplekken, passend bij de leeftijd. De auto is voorzien van lederen bekleding, en heeft heerlijk veel bagageruimte. Let op: het is geen cabrio! Ongeschikt voor minder ervaren bestuurders, zij die houden van veel elektronische snufjes en voor hen die moeite hebben met inparkeren. Binnen snappcar ingesteld dat huurders een bepaalde rij-ervaring moeten hebben. Na aanvankelijk toch enige huiver omdat ik echt gesteld ben op deze auto, ben ik inmiddels helemaal om: het is ontzettend leuk gebleken om deze auto te verhuren! De meeste boekingen tot nu toe zijn van liefhebbers van klassiekers en/of oud-Saab rijders. Soms als kado gegeven: 'dagje toeren met ouwe Saab'. Brandstofverbruik: onder ideale omstandigheden is 1 op 13 haalbaar, in de praktijk gaat het richting 1 op 11. Niet alles was vroeger beter... Enkele van de leukste anekdotes: * in 2022 heeft de auto zijn debuut gemaakt als trouwauto, 2x dat jaar zelfs. * zomer 2021: twee dagen opnames 'der Amsterdam Krimi', uitgezonden op ARD in maart2022 (twee lange shots, waaronder de slotscene). In NL wellicht te zien in 2024, op canal+. * zomer 2022: opnames 'het geheugenspel' van Nikki French. In de bioscoop in 2023 (enkele korte shots). * in 2023 is de auto gebruikt voor een soort historische familiefilm en weekend, met als aanleiding dat het betreffende gezin van oudsher altijd Saabs had. * in 2024 voor de film Schitterend (in de bioscoop vanaf eind 2024) * een dagje toeren met de Saab was het middelpunt van een verjaardagskado. Er werd een heel weekendje weg van gemaakt, incl de huur van een Greenwheels deelauto om de Saab op te halen. In de winterperiode in principe geen verhuur, ter beperking van blootstelling aan strooizout etc. Heb je een bijzondere gelegenheid of verhaal, zoek dan gewoon toch even contact.

Good to know
Petrol
Manual
4 seats
Year of manufacture 1993
200 free KM's per day
+ KM € 0,15 per extra km
Do's & Dont's
Kids
Smoking
Going abroad
Pets
Accessories
Airconditioning
Navigation
Leather seats
Tow bar
Winter tires
Roofbox
Other accessories

No other accessories

Car location

Hi, I am Marc-Peter

Verified userMember since Jul 3, 2020

Owner

Marc-Peter Bakker, 52 jaar, samenwonend. Werk als zelfstandige, houd onder meer van volleyballen en van Saab's. Inmiddels bijna 6 jaar woonachtig in Wageningen. Ik word blij van mooie spullen, en helemaal als iets tweedehands lukt. Mag ook graag spullen delen / door anderen laten gebruiken. Doet me deugd als zoiets matcht, en anders staat het toch maar nutteloos te staan of liggen. Ca 25 jaar geleden bij toeval tegen een 9000 aangelopen, en vervolgens altijd trouw gebleven aan SAAB. Wel geswitcht naar de 900 classic, puur voor het design. Gestart in 2021 met snappcar, Aanvankelijk Toyota Yaris, laatste auto van mijn ouders en daarmee ook een herinnering. Begin 2024 is die naar een ander familielid gegaan, na bijna 200x verhuur! De Peugeot206 heb ik medio 2022 overgenomen van een volleybal teamgenoot. Is niet altijd nodig voor m'n vriendin of bedrijf, en dan staat ie op snappcar. De Peugeot 107 als extra, vanaf juni 2024. Prima karretjes, ook voor beginnende en/of minder frequente bestuurders. Bevalt goed, elke week gaan ze wel op pad! Variatie van vooral korte ritjes voor 1 persoon, tot een weekendje weg met meer personen in eigen land, van/naar vliegveld. Op de Saab ben ik zeer gesteld. Alleen bedoeld voor liefhebbers en/of ervarener bestuurders. Daarnaast al meermalen als trouwauto, voor in films en in een rouwstoet gebruikt. Stuk voor stuk bijzondere ervaringen, ook voor mij als verhuurder!

Response rate75 %
Rented out324x

15 reviews

(*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)

Pieter Oct 26, 2023

(*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
The user only left a rating

Samuel Aug 6, 2023

(*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
Marc-Peter was very helpful and clear about the appropriate use of his car, and his Saab is such a great car, very smooth, comfortable and in great condition!

Ageeth Jun 27, 2023

(*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
Heerlijk gereden, fijne auto, vriendelijke verhuurder

Pieter Feb 7, 2023

(*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
The user only left a rating

Pieter Oct 27, 2022

(*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
Super auto en super verhuurder