Saab 900 from Marc-Peter

(*) (*) (*) (*) (*) 14 reviews Wageningen 19x rented out Owner

Rental by Marc-Peter

Owner

About the car

Auto voor liefhebbers, de echte SAAB classic beleving. Het design, de diepe brom van de 2 liter turbo, het rij-comfort en een geweldige weglegging. Deze 900 heeft ervaring, zoals dat heet. Met 30 jaar oud en 490.000 km's. Zelf heb ik hem inmiddels 6 jaar en 110.000 probleemloze km's. Auto is in technisch goede staat, dealer onderhouden (Haaima Barneveld). Enkele lakbeschadigingen, krassen en roestplekken, passend bij de leeftijd. De auto is voorzien van lederen bekleding, en heeft heerlijk veel bagageruimte (zie foto voor normale situatie, bij omklappen van achterzittingen wordt de laadruimte bijna 2 meter diep). Let op: het is geen cabrio! Ongeschikt voor minder ervaren bestuurders, zij die houden van veel elektronische snufjes en voor hen die moeite hebben met inparkeren. Binnen snappcar ingesteld dat huurders een bepaalde rij-ervaring moeten hebben en minimaal 35 jaar zijn. Na aanvankelijk toch enige huiver omdat ik echt gesteld ben op deze auto, ben ik inmiddels helemaal om: het is ontzettend leuk gebleken om deze auto te verhuren! De meeste boekingen tot nu toe zijn van liefhebbers van klassiekers en/of oud-Saab rijders. Soms als kado gegeven: 'dagje toeren met ouwe Saab'. Brandstofverbruik: onder ideale omstandigheden is 1 op 13 haalbaar, in de praktijk gaat het richting 1 op 11. Niet alles was vroeger beter... Enkele van de leukste anekdotes: * in april 2022 heeft de auto zijn debuut gemaakt als trouwauto. In juni2022 een tweede boeking voor een trouwerij. * in de zomer van 2021 is de Saab twee dagen gebruikt voor opnames van 'der Amsterdam Krimi', uitgezonden op ARD in maart2022. * in de zomer van 2022 zijn opnames gemaakt van de Saab op de filmset van 'het geheugenspel' van Nikki French. In de bioscoop te zien medio 2023. * een dagje toeren met de Saab was het middelpunt van een verjaardagskado. Er werd een heel weekendje weg van gemaakt, incl de huur van een Greenwheels deelauto om de Saab op te halen. In de winterperiode in principe geen verhuur, ter beperking van blootstelling aan strooizout etc. Heb je een bijzondere gelegenheid of verhaal, zoek dan gewoon toch even contact.

Good to know
Petrol
Manual
4 seats
Year of manufacture 1993
200 free KM's per day
+ KM € 0,15 per extra km
Do's & Dont's
Kids
Smoking
Going abroad
Pets
Accessories
Airconditioning
Navigation
Leather seats
Tow bar
Winter tires
Roofbox
Other accessories

No other accessories

Car location

Hi, I am Marc-Peter

Verified userMember since Jul 3, 2020

Owner

Marc-Peter Bakker, 51 jaar, samenwonend. Werk als zelfstandige, houd onder meer van volleyballen en van Saab's. Inmiddels bijna 5 jaar woonachtig in Wageningen. Ik word blij van mooie spullen, en helemaal als iets tweedehands lukt. Mag ook graag spullen delen / door anderen laten gebruiken. Doet me deugd als zoiets matcht, en anders staat het toch maar nutteloos te staan of liggen. Ca 20 jaar geleden bij toeval tegen een 9000 aangelopen, en vervolgens altijd trouw gebleven aan SAAB. Wel geswitcht naar de 900 classic, puur voor het design. De Toyota is een tweede auto, overgenomen van mijn ouders, als herinnering. De Peugeot heb ik medio 2022 overgenomen van een teamgenoot, is tijdelijk niet nodig voor bedrijf. Vanaf begin 2021 via snappcar de Toyota Yaris aangeboden. Prima karretje, ook voor beginnende en/of minder frequente bestuurders. Bevalt goed, elke week maakt het karretje wel een of meerdere tochtjes! Variatie van vooral korte ritjes voor 1 persoon, tot een weekendje weg met meer personen in eigen land, maar ook wel naar Keulen, Parijs of zelfs een langere rondreis door de Alpen... Op de Saab ben ik zeer gesteld. Alleen bedoeld voor liefhebbers en/of ervarener bestuurders. De Peugeot is volledig beschikbaar, voor de periode van 1 feb tm 1 mei 2023.

Response rate100 %
Rented out246x

14 reviews

(*) (*) (*) (*) (*)

Samuel Aug 6, 2023

(*) (*) (*) (*) (*)
Marc-Peter was very helpful and clear about the appropriate use of his car, and his Saab is such a great car, very smooth, comfortable and in great condition!

Ageeth Jun 27, 2023

(*) (*) (*) (*) (*)
Heerlijk gereden, fijne auto, vriendelijke verhuurder

Pieter Feb 7, 2023

(*) (*) (*) (*) (*)
The user only left a rating

Pieter Oct 27, 2022

(*) (*) (*) (*) (*)
Super auto en super verhuurder

Jeroen Aug 2, 2022

(*) (*) (*) (*) (*)
Lang verhaal kort, wanneer je op zoek bent naar een Saab van dit type, dan huur je deze geweldige auto van Marc-Peter!

Citroen C8

€ 45,00 per day

(*) (*) (*) (*) (*)

Mercedes Vito

€ 68,00 per day

(*) (*) (*) (*) (*)