Op vakantie met een deelauto wordt steeds aantrekkelijker

Op vakantie met een deelauto wordt steeds aantrekkelijker
23-06-2022 Nieuws

Uit onze cijfers blijkt dat er al twee keer zoveel vroegboekingen zijn gepland voor de zomervakantieperiode ten opzichte van vorig jaar. Door personeelstekorten op de luchthavens staan mensen urenlang in de rij en missen soms zelfs hun vlucht, corona ligt weer op de loer en de huurauto’s in het buitenland zijn onbetaalbaar. Om te voorkomen dat je last-minute niet meer op vakantie kunt, is een autovakantie voor veel mensen een aantrekkelijke optie. Vaak zelfs nog goedkoper dan een vliegvakantie. We vergelijken de voordelen van een autovakantie met een vliegvakantie.

Minder stress

Veel mensen hebben de afgelopen weken hun vakantie in het water zien vallen door geannuleerde vluchten of hebben hun vlucht gemist door de enorm lange rijen op Schiphol en andere luchthavens. Als zoiets gebeurt, moet je plotseling veel dingen regelen en blijft er nog maar weinig vakantiepret over. Wat moet je doen met je geboekte huurauto, je hotel en wanneer gaat het volgende vliegtuig?

Daarnaast ligt ook corona weer op de loer en wordt er gesproken van een zomergolf die Nederland binnen rolt. Mocht corona weer de kop opsteken, dan biedt een auto meer flexibiliteit om je reis last-minute aan te passen.

Door die vertrouwde vierwieler te pakken naar je vakantieadres heb je niet te maken met deze lange wachttijden of honderden mensen om je heen. Je rijdt weg op het moment dat jou het beste uitkomt en je weet zeker dat je op de plaats van bestemming aankomt zonder stress.

Goedkoper dan vliegen en een huurauto huren

Naast de gasrekening en brandstofprijzen, stijgen ook de prijzen van vliegtickets. Deze prijsverhoging komt door de gestegen olieprijzen waardoor de kosten van kerosine toenemen. En dat is niet het enige. Ook huurauto’s in o.a. Italië, Spanje en Frankrijk worden steeds duurder en zijn vaak al volgeboekt. Tijdens de coronacrisis verkochten autoverhuurbedrijven een deel van hun vloot toen de vraag inzakte. Nu moeten zij hun wagenpark weer opbouwen, maar door wereldwijde tekorten betalen zij veel meer voor nieuwe voertuigen en hebben ze te maken met lange levertijden. En dat wordt allemaal doorberekend naar de consument.

Met alleen een vliegticket en een huurauto ben je er nog niet. Bij een langere vakantie willen veel mensen met ruimbagage reizen, moet er een extra autoverzekering worden afgesloten en betaal je je scheel aan een broodje en een kop koffie op het vliegveld.

Met de hoge brandstofprijzen heb je tijdens een autovakantie natuurlijk ook te maken. Maar er zijn nog een aantal prachtige landen waar je goedkoper kunt tanken. Denk aan Duitsland, Kroatië, Slovenië en Tsjechië. Of huur een elektrische deelauto die je in heel Europa eenvoudig kunt opladen terwijl je uitrust voor de laatste paar honderd kilometers. Bovendien brengt het extra gemak met zich mee om een eigen auto bij je te hebben. De kinderstoel kan zonder problemen mee, er is voldoende ruimte voor speelgoed of sportuitrusting en zelfs een extra paar schoenen past er nog bij.

Zoek een SnappCar

Beter voor het klimaat

De negatieve impact die vliegen heeft op het klimaat valt niet meer te ontkennen. Auto’s stoten ook CO2 uit, maar een vliegtuig stoot véél meer uit. De luchtvaart is verantwoordelijk voor zo’n 15% van de totale klimaatimpact van de Nederlandse economie (bron: Natuur & Milieu). Naast CO2 stoot een vliegtuig nog andere stoffen uit zoals stikstof, waterdamp en roet. Bij een vliegtuig gebeurt dit allemaal hoog in de lucht waardoor het schadelijke effect extra sterk is. Ter vergelijking: als je dezelfde afstand met het vliegtuig in plaats van met de auto aflegt, is vliegen 4 keer zo vervuilend.

Duizenden auto’s om uit te kiezen

Bij SnappCar huur je een auto uit je buurt. Door auto’s met elkaar te delen maken we slim gebruik van de miljoenen auto’s die er al zijn in Nederland. Dat kan de Peugeot 108 zijn verderop in de straat of een Tesla X van je overbuurman. Je hebt de keus uit honderden verschillende deelauto’s die je op ieder moment van de dag kunt huren. Voor een autovakantie met het gezin hebben we brede stationwagens en MPV’s voor een comfortabele reis of zelfs busjes waarin je kunt overnachten. Veel verhuurders bieden bovendien een korting van 15% aan bij boekingen van 3 dagen of langer.

Daarnaast staat er bij 90% van alle Nederlanders een SnappCar in de buurt. De kans is dus groot dat er vlakbij jou een deelauto staat! Dat maakt de start van jouw vakantie nog gemakkelijker. Je hoeft slechts een paar meter te lopen of te fietsen en jouw vervoersmiddel staat klaar om de weg op te gaan.

Huur een deelauto in je buurt zonder gedoe

Met de stijging van het aantal vroegboekingen is het verstandig om alvast na te denken over jouw volgende vakantie. Gaat het een autovakantie worden? Bekijk dan het aanbod SnappCars bij jou in de buurt. Maak gebruik van de handige buitenland filter om in één oogopslag te zien welke auto’s naar het buitenland mogen. Eén tip: boek op tijd om te profiteren van het beste aanbod en de laagste prijs. Je bent all-risk verzekerd en ontvangt altijd 24/7 pechhulp bij de ANWB voor een zorgeloze vakantie.

Zoek een SnappCar

Share


Copyright © SnappCar 2024