Ontmoet Pieter: de eerste SnappCar verhuurder van zijn wijk

Ontmoet Pieter: de eerste SnappCar verhuurder van zijn wijk
26-11-2018 Community

Pieter is fan van alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Niet gek dus, dat hij als eerste uit zijn wijk begon met autodelen via SnappCar. Zijn Tesla wordt vaak gehuurd voor bruiloften en hij vindt het geweldig dat mensen zo’n belangrijke dag beleven in zijn auto. Zijn half elektrische Mitsubishi Outlander deed het ook erg goed als trouwauto, maar ondertussen heeft hij deze ingeruild voor een compacte Fiat 500, die vanaf dag 1 erg geliefd is in zijn buurt.

Hoe ben je bij SnappCar gekomen?

Eigenlijk wilden we altijd maar één auto, omdat we bijna nooit twee auto’s nodig hadden. We leenden zo nu en dan de auto van de buurman. Wel fijn, maar ook vervelend als er wat gebeurt onderweg. Met SnappCar is dat goed geregeld. Vandaar dat we lid zijn geworden van de club.

Nu gaat het gebeuren: eerste keer verhuren!

Alleen waren er in onze wijk op dat moment gewoon geen auto’s beschikbaar. Wij waren de eerste die begonnen met autodelen. De eerste keer is altijd spannend, ik kan me nog goed herinneren dat ik dacht: “Nu gaat het gebeuren: eerste keer verhuren!”

We zien dat je een Tesla hebt, wat gaaf!

Zeker! Tot voor kort hadden we alleen de Mitsubishi, maar uiteindelijk wilden we over naar een volledig elektrische auto. Alleen de Tesla had voor ons genoeg range, maar was tegelijkertijd ook erg prijzig.  Door te delen is de auto voor ons beter betaalbaar en voor de gebruiker is het een fantastische manier om te ervaren hoe het is om in een Tesla te rijden. Als je er in rijdt, lijken alle auto’s waar je voorheen in hebt gereden opeens ouderwets. De deurhendels komen naar buiten als je in de buurt komt en er zit binnenin een enorm scherm. Als je instapt heb je de sleutels niet nodig en er is ook geen startknop, je kunt gewoon wegrijden!

Als je in de Tesla rijdt, lijken alle auto’s waar je voorheen in hebt gereden opeens ouderwets.

Het grote voordeel van de Tesla is dat je bespaart op brandstofkosten. Hierdoor kom je vaak goedkoper uit dan je in eerste instantie denkt. Je betaalt immers geen brandstof en laden is met onze auto gratis. Op die manier kan dat toch een hoop geld schelen ten opzichte van een vergelijkbare auto.

pieter-snappstory

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt als verhuurder?

Dat zijn eigenlijk twee dingen. Mijn vrouw en ik vinden het ten eerste geweldig dat onze auto’s zo vaak gebruikt worden voor bruiloften. We voelen ons dan helemaal vereerd! Daarnaast vind ik het ook heel mooi dat de Mitsubishi zo in smaak is gevallen bij een van mijn vaste huurders, dat hij besloten heeft om hem te kopen.

Dat betekent dus geen Mitsubishi meer! Wat nu?

Dat probleem hebben we al opgelost! We hebben een compacte Fiat 500 gekocht, een fijne stadsauto die een echte aanwinst gaat zijn hier in de wijk. Voor slechts € 30,- per dag kunnen buurtbewoners hem al huren.

Jij bent binnenkort een van de eerste verhuurders met Keyless. Waarom heb je hiervoor gekozen?

Dat klopt! We kijken onwijs uit naar het Keyless systeem in de nieuwe Fiat. Op deze manier is het nog makkelijker om een auto te boeken zonder dat je tijden hoeft af te stemmen. Als huurder  heb je alles zelf in de hand en als autodeler (verhuurder) hoef je geen rekening te houden met tijden om thuis te blijven. Bovendien hoeven we de auto zelf niet meer steeds te controleren op schade. In feite nemen de huurders die taak nu zelf op zich. Dat maakt dat het ook voor zo’n klein autootje toch voor iedereen makkelijk en betaalbaar blijft.

We zullen jullie er binnenkort meer over laten weten, als het Keyless systeem in onze auto zit!

Bij onze Tesla past keyless niet, maar dat vinden we ook niet erg. De auto is toch wat prijziger en vraagt wat meer uitleg omdat hij zo anders is dan andere auto’s. SnappCar-gebruikers willen dan toch altijd een beetje uitleg over het opladen en het grote scherm, dat alle knoppen vervangt. Wel betekent dit dat we soms thuis moeten blijven wanneer we eigenlijk weg zouden gaan. Elke keer als dit gebeurt denk ik aan het gemak van Keyless. We zullen jullie er binnenkort meer over laten weten, als het Keyless systeem in onze auto zit!

Dankzij jouw deelgedrag, zijn er minder auto’s nodig bij jou in de buurt. Wat zou jij doen met de ruimte die hierdoor vrijkomt?

Ik weet niet precies wat ik ermee zou doen, maar meer groen en minder auto’s zorgen al voor een veel leuker straatbeeld!

Hoe zie jij de toekomst voor je?

Ik heb vooral veel zin in de toekomst, alles wat met duurzaamheid te maken heeft vind ik geweldig. Zo ook bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s of auto’s die rijden op zonnepanelen, ik sta er vol in. Ik heb auto’s gefund waardoor ik als een van de eerste zo’n innovatieve auto kan hebben. Het lijkt ons ontzettend leuk om deze auto’s ook te kunnen delen via SnappCar.

Uiteindelijk is geen auto hebben nog altijd groener dan een elektrische auto hebben. We zijn dan ook echt fan van het concept van SnappCar en hopen dat in de toekomst steeds meer mensen hun auto gaan delen, net als ons.

Uiteindelijk is geen auto hebben nog altijd groener dan een elektrische auto hebben.

Heb je nog tips voor andere verhuurders?

Wij hebben bewust gekozen voor een stadsauto, omdat we denken dat deze goed verhuurd. Als jij een stadsauto hebt die je weinig gebruikt, zet hem dan ook op SnappCar en probeer het eens uit! Verder hebben we gemerkt dat het belangrijk is om de auto te promoten in een buurt Whatsapp-groep, op een buurt Facebook pagina of op Nextdoor.

Verhalen gezocht! 

Ben jij een fervent autodeler? Laat je dan horen! We zoeken mensen die geloven dat autobezit slimmer kan en daar iets over willen zeggen. Ben jij zo’n verhuurder? Of heb jij juist jouw auto de deur uitgedaan om af en toe te huren? Stuur een e-mail naar marketing@snappcar.nl t.a.v. “Mijn SnappStory”. 

 

Share


Copyright © SnappCar 2024