SnappStory: Met SnappCar op wintersport

SnappStory: Met SnappCar op wintersport
28-02-2017 Community

Rob is net een paar dagen terug van wintersport. “Het was top! Sneeuw de eerste dagen, daarna volop zon!” We bellen ‘m en vragen naar zijn verhaal. Ontspannen en uitgerust vertelt hij over zijn wintersportavontuur met een SnappCar. Benieuwd naar zijn SnappCar ervaring?

Rob uit Bovenkarspel ging op wintersport vakantie naar Hochötz in Oostenrijk. De groep bestond uit 9 personen dit keer.

“Met mijn vrouw en een aantal vrienden.”

“Hoe was het?”

“Het was top! Sneeuw de eerste dagen, daarna volop zon!”

Hoe verliep jullie reis?

De reis begon met het kiezen van de juiste auto. Ik zocht een ruime en comfortabele auto, het maakte niet zo veel uit waar die dan stond. Uiteindelijk vonden we de Ford van Robbert in Rijnsburg. Eenmaal onderweg haalden we nog een paar mensen op in Amsterdam en zijn we doorgereden naar Duitsland. Onderweg hadden we een overnachting in Laichingen (net onder Stuttgart) via Airbnb.

Je hebt wel bekijks met de auto

Hoe reed de Ford van Robbert en waarom kozen jullie deze auto?  

De auto reed echt super! De Ford Edge reed op gas. Dit was een auto met power! We zochten natuurlijk een ruime auto en Robbert had ook nog een skibox! Robbert wilde een complete auto leveren en had zelfs een TomTom en sneeuwkettingen meegegeven. Heel attent van Robbert en wel zo veilig als je naar de sneeuw gaat.

Een auto op gas, ging dat goed?

Ja, het is echt ideaal. In Oostenrijk hebben ze ander soort gas systeem dus daar moesten we even opletten. Met mijn neef bestudeerde we het goed en lukte het uiteindelijk.

fotorob3_v2.jpg

Hoe was de sleutel overdracht en paste alles in de auto?

Dat ging goed! We waren wat vroeger bij Robbert aangekomen zodat we voldoende tijd hadden. Aangezien we best wat spullen meenamen was het een beetje passen en meten. Met 5 volwassenen, skispullen, snowboards en ontbijtspullen voor onderweg paste het precies.

Flinke bak, hoog op de wielen.

Welke route hebben jullie gereden?

We reden bij Venlo de Duitse grens over. Dan kom je op de 61 waar we via Stuttgart reden voor een overnachting via Airbnb. De volgende ochtend na het ontbijt reden we verder Zuid-Duitsland in en sloegen bij Ulm af naar Oostenrijk om aan te komen in Hochötz in het Ötztal. Bij tankstations onderweg hadden we bekijks. Het is toch een flinke bak: hoog op de wielen!

screen-shot-2017-02-28-at-09-58-01

Welke auto’s hebben jullie ook naar gekeken?

Eigenlijk wilden we Peugeot 508 van Machiel station (die had ik al 2x eerder gehuurd) maar die was helaas niet beschikbaar. Daarna stonden andere auto’s in Amsterdam en Enkhuizen hoog op de lijst. Daar hadden we ook interesse in. Uiteindelijk kozen voor de Ford Edge van Robbert: ruimte en comfort gecombineerd! Alhoewel het soms lastig was de auto sneeuwvrij te maken.

fotorob2-1

Wat vind je van de deeleconomie?

Het is ideaal! Zo kunnen we samen elkaar helpen. Onze Opel Astra verhuur ik in het weekend. Als je ziet dat er zoveel auto’s stil staan, dan is dat gewoon zonde. Voor deze reis hadden we een auto via SnappCar en een appartement via Airbnb. Een paar jaar geleden hebben – mijn vrouw en ik – een reis gemaakt naar Canada (omgeving van Toronto) en toen hebben we de hele reis uitgestippeld aan de hand van lokale overnachtingen via Airbnb.

Zou je SnappCar aanraden?

Zeker! Waarom? De keuze is heel groot en het werkt gewoon makkelijk. Het is daarnaast voordeliger en dichter in de buurt dan ouderwetse autoverhuurbedrijven. 

Share


Copyright © SnappCar 2024