SnappStory: de grote Mazda fan Vincent

SnappStory: de grote Mazda fan Vincent
29-12-2017 Community

Dit is een liefdesverhaal tussen Vincent en zijn Mazda. Vincent’s hart ging sneller kloppen toen hij op jonge leeftijd de rode Mazda van zijn moeder zag. Eenmaal oud genoeg om er zelf in te rijden en om uiteindelijk zelf een auto te kopen, was de keuze snel gemaakt: dit moest en zou zo’n gave Mazda worden! Maar niet alleen op Mazda’s is Vincent gek, alle bijzondere auto’s hebben een speciaal plekje in zijn hart. En deze bijzondere auto’s huurt Vincent – samen met zijn goede vriend Marijn – maar al te graag via SnappCar.

Zo Vincent, vertel eens… Waar komt die liefde voor Mazda’s eigenlijk vandaan?

Ik kom uit een echte Mazda familie. Mijn moeder had een rode Mazda en toen ik eenmaal oud genoeg was om er zelf in te rijden, was ik verkocht. Mijn eerste auto was een Mazda MX-3, maar hierna volgde snel de MX-5. Ik ben ontzettend zuinig op de auto, ik behandel hem echt als mijn kindje en er mag niks mee gebeuren. Hij is al 26 jaar oud, maar rijdt nog als een zonnetje. Omdat deze auto zo speciaal is voor me, staat hij niet op SnappCar. Maar elke andere auto zou ik er zeker op zetten.

SnappStoryVincent1

Op Instagram ben je onder een andere naam te vinden, Eigenbaardig. Wat doe je hier precies mee?

Eigenbaardig is begonnen bij mij. Op een gegeven moment besloten Marijn en ik Eigenbaardig op te pakken als bedrijfspagina.

‘We combineren humor met onze liefde voor auto’s’

Samen maken we nu Youtube videos over alle bijzondere auto’s die we huren. We combineren humor met onze liefde voor auto’s en tegelijkertijd past het film maken goed bij onze opleiding: ICT en Media Design. We zijn nog maar net begonnen, maar we streven naar elke week een filmpje. De videos die we maken met auto’s van SnappCar heten ‘Lachen en Rollen’. We doen alles zelf: van de videos editen tot de marketing. Het huren via SnappCar is superhandig. Zo kunnen we speciale auto’s huren voor een leuk prijsje en zijn we verzekerd.

SnappStory_Vincent_Marijn

Wat gaaf! Wat willen jullie er uiteindelijk mee bereiken?

Haha! Daar gaan we binnenkort over praten! We vinden het nu vooral heel leuk om onze passie te combineren met onze opleiding. Mijn eigen doel is toch wel om er uiteindelijk iets mee te verdienen. Maar het lijkt me ook heel leuk om workshops te geven over enthousiasmeren. (En een talent om mensen te enthousiasmeren heeft Vincent volgens ons zeker! Bekijk hun videos maar eens ­čÖé )

Welke auto hebben jullie voor de eerste video gehuurd?

Ik sta al jaren bekend als een echte Fiat Multipla fan… Maar eigenlijk vind ik hem verschrikkelijk! Het kon dus niet anders dan dat we op zoek gingen naar deze auto.

‘In deze snelle wagen hebben we ons een dag echte Max Verstappers gevoeld.’

Op SnappCar vonden we een geweldig exemplaar: een supertoffe Multipla Redfool editie! In deze snelle wagen hebben we ons een dag echte Max Verstappers gevoeld.

SnappStory_Vincent_autos

En… Verliep alles op rolletjes?

Nou… Dat is ook nog een geinig verhaal. In principe was alles snel geregeld, totdat ik erachter kwam dat ik de verkeerde datum had ingevuld… Oeps! We stonden dus een week te vroeg op de stoep bij Peter, de verhuurder. Gelukkig ontving Peter ons heel vriendelijk en konden we de auto toch meenemen. We hebben een fijne dag gehad met de auto en hem volgetankt weer netjes afgeleverd.

‘Gelukkig konden we de auto toch meeenemen’┬á

Peter en zijn vriendin waren heel benieuwd naar de filmpjes die we van zijn auto hadden gemaakt. Daar zaten we dan: in de woonkamer, met een kop koffie de filmpjes te bekijken!

Wat is jouw droomauto?

Zonder dat Vincent hier ook maar een seconde over na moest denken, riep hij:

‘Een Porsche 911! Ik ben een enorme Porsche fan en de 911 in gewoon de beste en de mooiste auto die ooit is gemaakt.’┬á

Welke auto staat er de volgende keer in de spotlights?

Dat wordt – waarschijnlijk – de Renault Twizy. Dit supercoole autootje is een tweezitter, waarbij je achter elkaar zit. Een soort tandemfiets, maar dan hoef je zelf niet te trappen: ideaal!

Heb je nog tips voor andere huurders?

Het spreekt voor zich zou je denken, maar het is bij mij ook gebeurd… Kies de goede datum uit! ­čśë Ten tweede is het belangrijk dat je rekening houdt met de minimum leeftijd om in een auto te rijden. Voor sommige auto’s waren wij helaas net te jong. Lees alles dus goed door!

Share


Copyright © SnappCar 2024