SnappStory: John doet duurzaam

SnappStory: John doet duurzaam
27-06-2017 Community

Van vreemde vogels tot meer ruimte voor groentetuinen. We spraken met John uit Utrecht: een bevlogen en betrokken verhuurder met een groot hart voor de natuur. “Als samenleving zullen we ons slimmer moeten organiseren.” 

Het is een warme zaterdag als ik de telefoon oppak om John te spreken. Utrechter, natuurmens en vooral betrokken met de maatschappij.

“Ik doe vrijwilligerswerk bij het Maliegilde.”
“Zeker 2 tot 3 dagdelen per week ben ik daar actief.”

Daarnaast verhuurt John zijn Chevrolet Spark. Hij is erg tevreden met zijn auto en gunt het andere mensen ook goedkoop en minder milieubelastend te rijden. Ik sprak hem over zijn ervaringen en wat hem beweegt. 

Vertel eens over je Chevrolet Spark?

“Heerlijk autootje! Wat ik het belangrijkste vind is dat het een LPG installatie heeft. Die is ingebouwd door de fabriek van Chevrolet. Daar heb je verder geen omkijken naar. Qua milieubelasting is het veel beter dan benzine en diesel.

Een volle tank voor € 15 en minder milieubelastend!

Ik rij al 20 jaar LPG en heb al die tijd schadevrij gereden. Gewoon een heel fijn autootje. Een volle tank voor €15 en minder milieubelastend! Die combinatie is aantrekkelijk. Qua onderhoud zijn de kosten iets hoger (wel pas na 6 of 7 jaar) maar dat weegt ruim op tegen de milieuwinst.

LPG_tank

Dat is mijn bescheiden bijdrage, naast het hebben van groene energie, biologisch eten, en afval scheiden. Iedereen moet doen wat ie moet kunnen doen.

Iedereen moet doen wat in hun vermogen ligt

 Waarom doe jij aan autodelen?

Het is toch idioot dat half Nederland een auto voor de deur heeft staan die maar 1 à 2 keer per week gebruikt wordt. Al die auto’s dat is zo milieuonvriendelijk. Is het niet vreemd dat zoveel mensen allemaal een eigen auto nodig hebben? Als meer mensen gaan delen dan worden auto’s veel optimaler gebruikt. Ik ben dus sowieso voor delen.

closeup_john_hout

Hoeveel auto’s staan er in jouw buurt stil?

De hele buurt staat vol. Er zijn maar weinig auto’s die dagelijks gebruikt worden. En als ze gebruikt worden zit er helaas vaak maar 1 persoon in. Het moet en kan beter. Als samenleving zullen we ons slimmer moeten organiseren.

Als samenleving zullen we ons slimmer moeten organiseren

Wat vind je het leukste aan autodelen?

Het idee dat mijn auto gebruikt wordt. Ik vind het zonde dat mijn auto zo vaak stil staat. Ik gebruik ‘m zelf ook maar 1 of 2 dagen in de week.  

spark_inside_john_houtep

Wat voor soort huurders heb je in het verleden gehad?

Mijn 1e huurder was een beetje een vreemde vogel. Rommelig en in de war maar toch het voordeel van de twijfel gegeven en mijn auto verhuurt. Bij terugkomst constateerden we kleine schade. Gelukkig werd dat netjes opgelost door SnappCar en Allianz. De huurders daarna waren allemaal goede ervaringen. Het valt me op dat de huurders vooral bewust levende mensen zijn. Heel prettig in het contact en netjes in de omgang.

Meer groentetuinen zijn goed voor de buurt.

Als er meer ruimte in jouw buurt ontstaat, wat zou je daarmee doen…?

Groentetuinen zou ik maken. Hoe meer groen hoe beter! Heb zelf ook een groentetuintje. Ik eet daar bijna heel de zomer van. Eerst goede aarde storten, daarna bemesten en nu staan er plantjes in. Sla, tomaten, courgette, kool. Het eten is veel lekkerder dan in de winkel. Als we in de buurt veel groentetuinen maken dan zou dat niet alleen gezond zijn maar ook sociaal van meerwaarde zijn. Mensen genieten ervan om samen bezig te zijn. Het heeft een rustgevend effect. Samen is ook leuker dan alleen.

 Welke auto zou je zelf wel eens willen rijden?

Ik vind die heel oude sportauto’s mooi. Oude Corvettes, Volvo’s of Mercedessen uit de jaren ’70. Als ik een dagje erin zou kunnen rijden met vrienden is dat wel te gek. Al gaat dit echter wel tegen mijn principes in.

Heb jij net als John een verhaal dat je wilt delen?

Heb jij een grappig, bijzonder of leuk verhaal? Over jou en je vaste huurder bijvoorbeeld? Stuur ons een mailtje. Deel jouw verhaal met de community en ontvang korting voor een volgende autohuur of een leuk extraatje als je je auto verhuurt. Stuur een korte mail naar support@snappcar.nl t.a.v. “SnappStory” en wie weet sta jij binnenkort in het zonnetje.

Share


Copyright © SnappCar 2024