SnappStory: Femke’s huurervaringen

SnappStory: Femke’s huurervaringen
09-05-2017 Community

Bos en Lommer in Amsterdam-West is de woonplaats van superhuurder Femke. In deze levendige buurt zijn volop SnappCars te vinden. We bellen met Femke om te ontdekken waarom ze SnappCar graag gebruikt.

“Femke is een vaste huurder, fijn om de auto met haar te delen, communicatie en afspraken verlopen altijd heel soepel.”

Hi Femke! Hoe gaat het, recent nog een auto gehuurd?

Afgelopen maandag nog! De VW Golf van Anne. Zij is mijn vaste verhuurder, ze woont een straatje verderop. Dichtbij, fijne auto en goed contact, ideale combi dus!

Voor welke momenten gebruik je een SnappCar?

Als ZZP’er werk ik op verschillende plekken in Nederland. Vanuit Amsterdam waar ik woon reis ik veel door Nederland vanwege opdrachten die ik uitvoer als ZZP’er. Ik gebruik de auto primair voor werk maar soms ook privé. Regelmatig kies ik voor het openbaar vervoer maar soms is een auto echt handiger.

Uiteraard komt-ie op SnappCar dan

Bewust autoloos of simpelweg niet mogelijk in de stad?

Bewust autoloos. Alhoewel ik wel op het punt sta om misschien zelf een auto aan te schaffen. Uiteraard komt-ie dan op SnappCar! Twee jaar geleden ben ik begonnen als ZZP’er en ben toen heel bewust gaan nadenken welke bezittingen ik allemaal eigenlijk nodig had. Uiteraard wilde ik daarbij zo min mogelijk vaste kosten. Ik geloof in de deeleconomie en een flinke kostenpost als een auto is op deze manier nog steeds mogelijk. Niet als bezit maar als gebruik, daar teken ik voor!

Geen bezit maar wel het gebruik, daar teken ik voor!

Al die stilstaande auto’s, wat vind je er nou van?

Absoluut zonde! Zoveel ongebruikt potentieel. Het is daarnaast ook niet goed voor een auto om lang stil te staan.

Wat vind je het leukst aan SnappCar?

Dat zijn voor mij drie dingen. Het is ideaal dat ik keuzevrijheid heb. In mijn wijk zijn ook veel verschillende SnappCars beschikbaar. Ik ben ook erg tevreden over de berichten met link die ik ontvang wanneer ik eenmaal heb geboekt. Dat is allemaal erg gebruiksvriendelijk. Als laatste vind ik het persoonlijke contact met de verhuurders erg leuk.

Je leert elkaar op den duur echt kennen.

Vertel eens over het contact met verschillende verhuurders?

De eerste keer huren was een beetje onwennig. Samen zo’n papiertje ondertekenen in de woonkamer voelde echt als een transactie. Het contact werd daarna snel informeel. Het werd meer vriendschappelijk zeg maar. Je leert elkaar op den duur echt kennen. Het is nu ook stukken eenvoudiger met in- en uitchecken. Helemaal nu ik inmiddels een keer of tien de auto van Anne gehuurd heb. Als ik haar tegenkom op de fiets zwaaien we even.

Het geeft gezicht aan de buurt.

Wat is voor jou de essentie van de deeleconomie?

Ja, dat is een goeie… Wat mij betreft het tegengaan van verspilling. Door bezit te delen wordt het goedkoper. Met minder kosten kunnen we zaken slimmer regelen. Ik vind het onzin dat iedereen allerlei spullen bezit zonder daar optimaal gebruik van te maken. De sociale factor die onderdeel is van de deeleconomie, in contact komen met anderen, is een mooie bijkomstigheid. Het geeft ook voldoening om elkaar te helpen!

Wat zou je doen met de openbare ruimte die ontstaat als er minder auto’s nodig zijn?

Wat ik bijzonder vind zijn de verschillende parken en het groen in Amsterdam. Als we meer gaan autodelen kunnen we mogelijk nog meer groen in onze straten organiseren. Liever een paar perkjes en parkjes dan nog meer parkeerplaatsen toch? Een andere interessante mogelijkheid om efficiënt van de ontstane ruimte gebruik te maken is het creëren van bedrijfsverzamelgebouwen. 

Wat voor auto zou je zelf nog eens willen rijden?

Die oude VW busjes – zoals een VW T2 – pure nostalgie op 4 wielen. Lijkt me heerlijk om een weekendje mee weg te gaan. 

Share


Copyright © SnappCar 2024