SnappStory: de karma van Lukas

SnappStory: de karma van Lukas
07-07-2017 Community

Lukas is een goedlachse en energieke vent. Als zelfstandig ondernemer in de videoproductie (opname, montage & animatie) is hij vaak in de weer. Zijn busje gebruikt hij voor het vervoeren van decorstukken, videocamera’s of statieven. Als hij zelf niet zijn bus gebruikt deelt Lukas zijn blauwe Opel Vivaro via SnappCar. “Ideaal omdat ‘ie in alle milieuzones mag.”

We hebben Lukas eerder ontmoet tijdens een meetup in Utrecht waar hij waardevolle feedback gaf over zijn ervaringen met SnappCar.nl. Toen ontdekten we Lukas’ passie direct: auto’s. Welke specifiek? Blijf lezen.

Op een vroege donderdagochtend bel ik met Lukas.

“Auto’s uit de jaren ’90. Daar zat pas karakter in!”
“Ik kan niet te lang bellen hoor. Er staat straks weer een huurder op de stoep.”

We moeten het dus kort houden. Gelijk maar met de deur in huis vallen dan.

Vertel eens over je Opel Vivaro?

Het is een busje uit 2002. Persoonlijk ben ik heel blij met de Opel Vivaro. Ik heb ‘em tweedehands gekocht. De vorige eigenaar gebruikte de bus alleen voor woon-werk verkeer en onderhield de bus goed. Ook gebruikte de vorige eigenaar het busje in de weekenden om een motor te vervoeren. Ondanks de leeftijd (15 jaar oud) is de bus nog in zeer goede staat.

Andere busjes worden vaak gereden door bouwvakkers. Die busjes hebben een zwaar leven. Er wordt van alles in gegooid en mee vervoerd. Pallets met stenen, aanhangers met zand, bouwmaterialen, etc. Mijn bus niet dus, ik heb ‘em van een liefhebber gekocht.

lukas_header_img

Hoe ben je begonnen met autodelen?

Samen met een vriend ben ik begonnen met autodelen. Die vriend – Musty – woont bij mij om de hoek. We gebruikten een andere bus voor onze hobbies (off-road motor rijden en skaten). We deelden de bus zelf dus al met onze vriendengroep. Op een gegeven moment hoorde we via via over SnappCar en zijn deze bus gaan delen met andere mensen uit Utrecht.

Laatst hebben we nog een nieuw skatepark in Utrecht gemaakt

lukas_cabin_interior_img

Wat voor soort huurders heb je in het verleden gehad?

Heel gevarieerd. Meestal zijn het jongeren tussen de 25-35. Veel mensen die willen verhuizen. Ook mensen die via Marktplaats een kast of bankstel hebben gekocht.

Alle racefietsen kunnen zo makkelijk mee!

Een speciaal verhaal is huurder Tjerk. Hij wilde mijn busje huren om zelf een crossmotor te kopen. Mijn hobby – net als die van de vorige eigenaar – is ook motorcrossen dus er was gelijk een klik. Karma bijna. De Opel Vivaro heeft oprijplaten en daarom was hij helemaal blij en tevreden. Binnenkort gaat een groepje mensen (met Gerard, de vriendelijke hoofdboeker) fietsen rondom de Mont Ventoux. Alle racefietsen kunnen zo makkelijk mee!

lukas_bus_load_img

Wat zijn de leukste 3 dingen van autodelen?

Voor mij is het belangrijkste dat ik met mijn passie (auto’s) bezig ben. Mijn passie delen met mensen is fantastisch! Daar krijg ik energie van! Mensen voelen dat en rijden de Opel Vivaro dan met evenzoveel plezier. Daarnaast geniet ik er ook van als ik mensen kan helpen. En als laatste is het aantrekkelijk om zo de maandlasten te drukken.

Welke auto zou je zelf wel eens willen rijden?

De auto’s uit de jaren ’90 vind ik prachtig! Grote luxe wagens waar je iets aan hebt. Auto’s uit die tijd hadden nog echt karakter. Het dichtvallen van een kofferbak uit die tijd bijvoorbeeld klinkt altijd anders. Tegenwoordig zijn alle deuren, materialen en kleding identiek. Zonder ziel eigenlijk. 

Autodelen voedt het vertrouwen in de mensheid

Als je mag kiezen wie zou je dan heel graag als huurder hebben?

Iemand uit de politiek lijkt me wel interessant. Mark Rutte bijvoorbeeld. Ik zou ‘em dan vertellen dat autodelen hartstikke leuk is, zou die ook eens moeten doen. De sociale factor van contact maken tussen huurders en verhuurders is hartstikke goed. Het voedt het vertrouwen in de mensheid.

Share


Copyright © SnappCar 2022