SnappStory: Daniel zegt JA tegen deze Corvette

SnappStory: Daniel zegt JA tegen deze Corvette
09-11-2017 Community

Daniel – onze community support voor Duitsland – trouwde recent. Hij ontmoette zijn kersverse vrouw Margriet 5,5 jaar geleden en afgelopen maand stapten ze in het huwelijksbootje. Stralend vertelt hij over zijn bijzondere trouwdag en “zweethandjes aan het stuur”.

Daniel & Margriet trouwden op landgoed Halsaf in de buurt van Arnhem en huurden deze geweldige Chevrolet Corvette van verhuurder Jeroen. 

SnappStory_Daniel_Corvette2

Wat een gave auto, waarom heb je deze gekozen?

Ik heb voor deze auto gekozen omdat ik Amerikaanse auto’s vet vind. Deze oldtimer uit 1977 heeft een grote 8-cylinder met een fantastisch motorgeluid. Ik wilde altijd al eens in zo’n auto rijden, maar dan wel met een speciale gelegenheid. Dat was nu met de bruiloft zeker het geval!

Stoer en blinkend

Ook wilde ik een speciale auto en niet zomaar een ‘standaard oldtimer’. Mijn oog viel op deze auto: stoer en blinkend, eentje die zeker opvalt! In eerste instantie wilde ik een Ford Mustang oldtimer huren, maar deze paste niet binnen het budget. Na goedkeuring van mijn vriendin – al had ze er niet heel veel over te zeggen 😉 – was de Chevrolet Corvette snel vastgelegd.

Hoe verliep de dag?

Nou… de dag begon met een erg korte nacht! Ik had maar 2 uur geslapen en dat was er vanaf te zien. Na wat kleine opstartproblemen met de auto – het is immers een oldtimer – kon ik mijn vriendin ophalen aan de Oudegracht in Utrecht. Ik kreeg meteen te horen dat ik er wat wit uitzag in mijn gezicht (Daniel geeft zijn slaaptekort de schuld, wij denken dat het de zenuwen waren). Door de smalle straten langs de grachten van Utrecht rijden was nog best een opgave. Ondanks alle fietsers en paaltjes heb ik me er goed doorheen gemanoeuvreerd. Op naar Arnhem!

“De dag begon met een korte nacht! Ik had maar 2 uur geslapen.”

Met zweethandjes aan het stuur reden we langs de menigte, iedereen was er speciaal voor ons en dit gaf een heel bijzonder gevoel. Ondanks de nodige stressmomenten – bijvoorbeeld de ringen die nét op tijd aankwamen (oeps!) – hebben we de dag fantastisch afgesloten.

Hoe waren de reacties?

Toen we vertrokken vanuit Utrecht riepen voorbijgangers met een knipoog “Je kunt nu nog terug he?”. Vrienden en familie vonden de Chevrolet een super gave auto. Zo zei een vriendin van ons: “Ik heb niet zoveel met trouwauto’s, maar deze auto is toch echt wel heel erg vet! Wat een gaaf ding zeg!’’ 

SnappStory_Daniel_Corvette1

Alle mannen wilden maar al te graag met de oldtimer op de foto, wat erg leuk was! Een andere vriend gaf aan dat hij wel graag de overdracht van de auto wilde doen, zodat hij er ook even in kon rijden, maar dat deed ik natuurlijk het liefst zelf!

Hoe was jullie huwelijksreis?

We hebben een geweldige huwelijksreis gehad! We zijn twee dagen na de bruiloft naar de Dominicaanse Republiek gevlogen voor 12 dagen.

“Ik miste meteen dat mooie motorgeluid!’’ 

We hebben het land doorgereisd met een Kia Picanto, maar dit was wel even wat anders dan die Chevrolet Corvette… Ik miste meteen dat mooie motorgeluid!

Verder was het heerlijk weer en moesten we bij terugkomst nogal wennen aan de kou in ons Nederlandse kikkerlandje.

Wordt het nu huisje, boompje, beestje en autodelen?

Nou, we zijn allebei anti huisje, boompje, beestje en houden erg van reizen en van onze vrijheid. Toch willen we op korte termijn ons mooie studentenhuis aan de Oudegracht in Utrecht verlaten en zijn we nu op zoek naar een huurhuis. Op dit moment staat ons autootje buiten het centrum van Utrecht vanwege de hoge parkeerkosten in hartje centrum. Op het moment dat we een geschikte huurwoning met parkeerplaats voor het huis vinden, ga ik onze auto zeker op SnappCar zetten, want deze staat immers veel stil. Het zou zonde zijn om hier niks mee te doen!

Stap jij – of een bekende – binnenkort in een huwelijksbootje?

Bekijk dan eens andere flitsende auto’s voor een onvergetelijke dag! Heb jij zelf een mooie wagen die geschikt is voor bijzondere gelegenheid zoals een trouwerij? Deel jouw auto op SnappCar en maak deze speciale momenten mede mogelijk.

Share


Copyright © SnappCar 2024