SnappCar krijgt B Corp Certificering

SnappCar krijgt B Corp Certificering
19-03-2015 Nieuws

Yes! Vanaf vandaag zijn wij, als een van de eerste social enterprises in Nederland, officieel B Corp gecertificeerd. De toekenning van het internationale keurmerk toont aan dat SnappCar daadwerkelijk een positief verschil maakt op duurzaam en sociaal niveau. Iets waar wij elke dag hard voor werken. Daarom zijn wij erg trots op deze certificering!

Via de certificering sluit SnappCar aan bij de selecte groep van 1229 duurzame bedrijven wereldwijd, waaronder Patagonia, Etsy en Ben & Jerry’s, die aantonen dat winst maken en bijdragen aan de maatschappij, prima samengaan.

Om de certificering te verkrijgen, is een uitgebreid traject doorlopen bij B Lab, de Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert die naast winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. In dat traject is gekeken naar onze prestaties op het niveau van corporate governance, medewerkers, gemeenschap en milieu.

Roelant Rollingswier, projectmanager bij Dutch, het bureau dat SnappCar begeleidde in het traject: “De B Corp certificering toetst niet zozeer de intentie van een bedrijf om een positieve bijdrage te leveren, het gaat er primair om welke positieve impact je als bedrijf daadwerkelijk realiseert. SnappCar staat model voor een nieuwe groep jonge, innovatieve bedrijven die het maken van maatschappelijke impact hebben verankerd in hun businessmodel en daardoor een extra sterk fundament hebben.”

Over B Corp
B Corp is een wereldwijd netwerk van succesvolle bedrijven die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en milieu-impact nastreven. B Corps gebruiken de kracht van ondernemerschap om sociale en duurzaamheid vraagstukken op te lossen. Zij creëren dus waarde voor aandeelhouders maar ook voor bijvoorbeeld hun werknemers, de communities waarin zij werken en het milieu. B Corps vormen daarmee een wereldwijde beweging van leiders die gezamenlijk demonstreren hoe een duurzame economie eruit kan zien. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 1200 gecertificeerde B Corps in 38 landen en 121 industrieën. Na het succes in de VS, Zuid-Amerika, Canada, Australië/Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk is het netwerk sinds dit jaar hard aan het groeien in Europa. Nederland loopt hierbij voorop met iconische B Corps zoals Tony’s Chocolonely, Alfa Accountants, Dopper en nu dus ook SnappCar.

Voor meer informatie over B Corp, kijk op www.bcorporation.eu .

Share


Copyright © SnappCar 2023