Nog drie jaar extra private lease voor SnappCar-fan Laura

Nog drie jaar extra private lease voor SnappCar-fan Laura
17-04-2019 Community

Opnieuw kiest Laura voor SnappCar private lease. In 2018 werd haar deelauto meer dan 60 dagen gedeeld en hier lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Als een van de meest enthousiaste private lease verhuurders, besloot Laura recent om haar leasecontract met drie jaar te verlengen. “Jullie horen dit misschien liever niet” zegt ze, “maar ik heb tijdens mijn contract alle kosten eruit gehaald en €140 euro verdiend.”

Nieuwe SnappCar huurders

Op een steenworp van het station is de Frans Halsbuurt volgens Laura de beste buurt in Haarlem voor een deelauto. Door de gedeelde woningen en de gevarieerde groep bewoners van verschillende leeftijden is het concept van een deelauto goed aangeslagen, legt ze uit. Eind 2017 wees SnappCar haar aanvraag voor een private leasecontract af, omdat er niet genoeg vraag in haar buurt zou zijn. Laura stuurde een uitgebreide motivatie, waarin ze beloofde alles op alles te zetten om haar toekomstige auto zoveel mogelijk te promoten onder de inwoners van Haarlem. Een maand later ontvingen al haar buren een flyer waarin Luigi werd voorgesteld. Luigi, de toepasselijke naam die Laura haar witte Fiat 500 had gegeven, wist meteen de aandacht te trekken. “Er kwamen meteen mensen langs die vroegen hoe SnappCar precies werkte en wat het inhield. Allemaal nieuwe huurders die voor het eerst een auto via SnappCar boekten.”

Of er ooit problemen zijn geweest met huurders? “Nee, het is altijd goed gegaan. Alleen mensen rijden veel boetes, haha. Maar iedereen betaalt gewoon netjes en optijd.” Laura benoemt verder de verschillende vragen die huurders hebben en hoe leuk het is om mensen te kunnen helpen met een eerste boeking. Dat Laura een topverhuurder is, blijkt niet alleen uit haar plekje in de top 100. Elke huurder kan om uitleg vragen, krijgt een snoepje elke rit en na afloop een goede review.


Deelauto in het onderwijs

Ook wordt Luigi door Laura als voorbeeld op school gebruikt. Als docent Wiskunde weet ze de deeleconomie onder de aandacht te brengen bij jongeren. Met rekensommen laat ze leerlingen uitrekenen hoeveel dagen Luigi gedeeld moet worden om geld aan hem te verdienen. De meeste jongeren zijn nog niet met auto’s bezig, maar iets wordt wel interessant als er geld kan worden bespaard, legt Laura uit. Dankzij haar beroep zijn er tientallen jongeren die zich nu bewust zijn van de deeleconomie. En als ook tieners bekend zijn met de deeleconomie, zal dit op lange termijn hopelijk effect hebben op de naamsbekendheid van verschillende deelinitiatieven.

De Community en de inwoners van Haarlem mogen zich gelukkig prijzen met SnappCar fanaat Laura. Want Luigi zal de komende drie jaar nog volop beschikbaar zijn voor iedereen. Met Keyless en Direct Boeken is Luigi binnen no-time te boeken, en als ze niet voor de klas staat, is Laura bereid om nieuwe huurders te helpen. En daar zijn we blij mee!

Meer weten over de mogelijkheden van SnappCar private lease in jouw buurt? Bekijk het aanbod en doe een aanvraag! 

Share


Copyright © SnappCar 2024