Nieuwe Leidse private lease deelauto draagt bij aan oplossingen

Nieuwe Leidse private lease deelauto draagt bij aan oplossingen
18-02-2019 Community

Op 18 januari heeft Dick Roelofs zijn nieuwe Peugeot 108 in ontvangst genomen. Deze SnappCar private lease deelauto sluit goed aan bij de heldere visie die de ecoloog heeft op Nederland. Dat er dingen fundamenteel moeten veranderen, wordt na een paar minuten al duidelijk. “Er komt steeds meer asfalt en er zijn veel te veel auto’s in Nederland. SnappCar is een initiatief om een tegenbeweging te geven.”

Autodelen voor een betere aarde

Eind jaren ’70 groeide Dick op in Heerlen, waar hij deel uitmaakte van een gezin zonder auto. In Limburg was geen gebrek aan ruimte en ook geen overschot aan auto’s. Hierdoor werd het kopen van een auto later voor Dick geen noodzaak.  Intussen woont hij al jaren in Leiden, waar de situatie tamelijk anders is. “Wonend in de Randstad ontkom je bijna niet aan het feit dat er in Nederland een groot autoprobleem is omdat je er dagelijks mee geconfronteerd wordt”, legt Dick uit. Kiezen voor een leaseauto bij een autodeelplatform, lag daarom voor de hand. Vanwege zijn beroepsmatige achtergrond, bekommert Dick zich erg om de omgeving en om de aarde. Als ecoloog aan de Vrije Universiteit is hij zich bewust van de grote uitdagingen die Nederland voor zich heeft.

“We hebben één stuk bodem in Nederland en er komt steeds meer asfalt bij. Er is een grote lobby gaande om meer snelwegen te bouwen en daar ben ik erg op tegen. Je lost er niets mee op en ook 130 kilometer per uur rijden is qua uitstoot erg slecht voor het milieu. Het gaat van kwaad tot erger, de regering maakt haar beloftes niet waar.” Hiermee bedoelt Dick het huidige klimaatakkoord en de afspraken die de EU heeft gemaakt op het gebied van emissie-uitstoot, die Nederland niet goed nakomt.  Als hij de problemen van het Nederlandse autoprobleem uitlegt, wordt het helder dat zijn keuze voor SnappCar private lease niet alleen uit financiële overwegingen is gemaakt, maar vooral uit ethische. Hij woont in een duurzame nieuwbouwwoning in de Leidse Zeeheldenbuurt en pakt dagelijks de trein naar Amsterdam. Dick weet een aantal initiatieven op te noemen die de gemeente Leiden heeft genomen. Vrachtwagens die te veel roet uitstoten, mogen het centrum niet meer in. Ook rijden er dagelijks bussen vanuit de stad naar carpool-parkeerplaatsen in de buitenwijken, om auto’s deels te weren uit centrum. Een druppel op een gloeiende plaat, denkt Dick. Autodelen is de toekomst en we moeten in oplossingen gaan denken.

Private lease is de deeloplossing

Een deel van die oplossing heeft te maken met de mindset van mensen. “Mensen zijn eraan gewend hun eigen auto en de vrijheid die daarbij komt kijken, te hebben. Door met elkaar te delen pakken we het probleem aan. Met een elektrische deelauto kan iedereen ook duurzaam van A naar B.” De regering en de overheid kunnen dit meer gaan stimuleren, denkt Dick. Als ecoloog heeft hij projecten begeleid waarbij de opbrengsten van aardgas deels werden geïnvesteerd in onderzoek naar duurzaamheid. De overheid investeert wel in duurzame projecten, maar werkt nog niet aan een oplossing voor het groeiende autoprobleem.

Leiden SnappCar Peugeot 108

In Leiden is er in ieder geval een nieuwe deelauto bij. Aangezien Dick dagelijks met de trein naar Amsterdam gaat, is zijn Peugeot 108 doordeweeks te boeken met Keyless.

Meer weten over de mogelijkheden van SnappCar private lease in jouw buurt? Bekijk het aanbod en doe een aanvraag! 

Share


Copyright © SnappCar 2024