Jaarcijfers 2023: Mensen pakken steeds vaker de deelauto

Jaarcijfers 2023: Mensen pakken steeds vaker de deelauto
08-01-2024 Nieuws

170 extra keyless deelauto’s direct te openen via de SnappCar app

In 2023 is autodelen tussen buren met 20% gegroeid. In totaal zijn er 5.500 verschillende auto’s een keer of veel vaker gedeeld. Daarmee blijft SnappCar het grootste, meest diverse en betaalbare deelauto platform van Nederland. In meer dan 95% van de Nederlandse gemeenten is SnappCar beschikbaar. Gemiddeld duurt een boeking 30 uur. De Volkswagen Polo is de meest populaire deelauto. 

Erik Rutten, CEO van SnappCar: “Jaar op jaar groeit het gebruik van deelauto’s via SnappCar fors, ondanks inflatie, gebrek aan duidelijk overheidsbeleid en zorgen over de economie. Met onze tienduizenden leden bieden wij op eigen kracht het grootste en meest diverse en betaalbare aanbod van Nederland aan. Met onze leden dragen wij zo bij aan schonere lucht in de binnenstad, meer ruimte voor groen en voor woningen. Ook voor 2024 zien wij de groei zonnig in. Steeds meer Nederlanders ontdekken dat zij geen eigen auto nodig hebben, zeker nu wij meer goed verzekerde auto’s direct in de buurt aanbieden die je eenvoudig met je telefoon kan openen. Nederland telt nu 9,4 miljoen auto’s. Wij willen voorkomen dat er meer dan 10 miljoen auto’s 23 uur per dag stil geparkeerd staan in ons land met schaarse ruimte.” 

27% stijging voor keyless auto’s. Doorbraak in Utrecht

De grootste stijging zit bij auto’s die direct te openen zijn via de SnappCar app op de telefoon. Het aanbod van deze zogenaamde ‘keyless’ auto’s stijgt van 630 naar 800 (+27%) ten opzichte van 2022. Een grote doorbraak in 2023 draagt hieraan bij: als eerste gemeente in Nederland heeft Utrecht namelijk de stap gezet om onze keyless auto’s een vaste parkeerplaats te geven met een herkenbaar bord. “Een belangrijke mijlpaal voor SnappCar, want onze auto’s zijn nu nog eenvoudiger te vinden op straat. Met diverse grote gemeenten zijn wij in gesprek om het goede Utrechtse voorbeeld in 2024 te volgen”, aldus Erik Rutten. “Onze topprioriteit voor 2024 is het uitbreiden van onze vloot keyless auto’s, zodat wij het voor onze leden nog makkelijker maken om de deelauto te pakken”.

Top 3: VW Polo, Kia Picanto en Toyota Aygo

SnappCar biedt 7000 verschillende auto’s aan op haar platform. In de categorie personenauto’s werd de Volkswagen Polo het vaakst gedeeld; meer dan 5000 keer. Nummer 2 en 3 zijn de Kia Picanto en de Toyota Aygo. Daarmee blijven de wat kleinere stadsauto’s het meest in trek. Verhuizingen of groepsuitjes met een SnappCar-busje zijn ook bijzonder populair. In deze categorie staat de Ford Transit bovenaan de ranglijst. 

Share


Copyright © SnappCar 2024