Jaarcijfers 2022: forse groei in autodelen via SnappCar

Jaarcijfers 2022: forse groei in autodelen via SnappCar
02-03-2023 Nieuws

Begin 2023 kijken we terug op een succesvol 2022. In 2022 groeide autodelen tussen buren via SnappCar namelijk met 30% ten opzichte 2021. In Den Haag was de stijging 55% en in Nijmegen en Tilburg verdubbelden we zelfs. Graadmeter voor de groei is het totaal aantal dagen dat auto’s gedeeld zijn. 

Onze CEO, Erik Rutten, licht toe: “Steeds meer buren ontdekken het gemak van hun auto delen met elkaar via ons platform. Goed verzekerd op weg met de keuze uit een groot aanbod van verschillende auto’s. Van stadsauto tot stationwagen of busje; je boekt wat jij op dat moment nodig hebt.” Hij vervolgt: “Mensen die autodelen kiezen bewuster voor de fiets, openbaar vervoer of de auto. Met de forse groei van autodelen zijn er minder auto’s nodig. Dat betekent concreet dat er minder geparkeerde auto’s op straat staan en dat levert ruimte op voor groen, speeltuinen en huizen in de drukke binnensteden”. 

Amsterdam en Utrecht: koploper met keyless 

Met ruim 9.000 actief gedeelde auto’s in 2022 bleven wij afgelopen jaar de grootste autodeler van Nederland! In Amsterdam en Utrecht valt op dat met name keyless deelauto’s vaker geboekt worden. Hierbij is er geen sleuteloverdracht nodig, want de auto is dan direct te openen via de app.

In praktisch alle Nederlandse gemeenten (98%) is er nu een SnappCar te vinden. Een kleine 200.000 Nederlanders zijn actief gebruiker. Het gaat vooral om mensen tussen de 25 en 44 jaar. Zo’n 10% van de Nederlanders in deze leeftijdscategorie is bij ons actief.

Deelauto extra in trek voor de voorjaarsvakantie

De groei van particulier deelautogebruik zet ook in 2023 voort. Bij aanvang van de voorjaarsvakantie waren er al 56% meer auto’s gereserveerd dan vorig jaar op hetzelfde moment. De gemiddelde boeking voor de voorjaarsvakantie bedraagt 48 uur. Voor stationwagons en andere auto’s met veel zitplaatsen is dit zelfs ruim 90 uur. Of de groei misschien te maken heeft met de stakingen in het streekvervoer, valt nu niet direct te zeggen.

Share


Copyright © SnappCar 2024