Het succes van Marcus: onze nummer 1 verhuurder uit Den Haag deelt zijn ervaringen!

Het succes van Marcus: onze nummer 1 verhuurder uit Den Haag deelt zijn ervaringen!
29-01-2016 Community

Marcus uit Den Haag is een gepassioneerde Volvo liefhebber. In 2015 verhuurde hij drie Volvo’s, maakte daarmee vele buurtgenoten blij en dat maakt hem dé topverhuurder van 2015! Wat is zijn geheim? 

Wij zochten Marcus op in Den Haag. Met onze Snappies op de motorkap, een bos bloemen in de hand, een handige shopper met bubbels, de officiële SnappCar-trui en een dinercheque bellen we aan. Als je meer dan 100x je auto’s hebt verhuurd verdien je natuurlijk een prijs plus erkenning. Niemand opent helaas. Enkele seconden later zoeft Marcus in één van zijn Volvo’s de straat binnen. Eenmaal op de parkeerplaats zwiept de deur open: een oprechte, vrolijke en praatgraage man stapt uit.

“Dan moet jij Pieter van SnappCar zijn”. 

“Dat klopt helemaal! En jij verdient een prijs!”

De toon is gezet. We schudden elkaar de hand en gaan naar binnen. Binnen no-time staat er koffie op tafel en belanden we in een amicaal gesprek over autodelen, nieuwe technieken en Marcus’ passie voor Volvo’s. Al gauw tekent zich het beeld af van Marcus: een betrokken doorpakker. Niet stil zitten is zijn devies: je moet opstaan en meedoen.

Hoe ben je bij SnappCar terecht gekomen?
Naar aanleiding van het lezen van een stuk in de krant. Ik probeer op de hoogte te blijven van nieuwe dingen en ontwikkelingen. Zo luister ik bijvoorbeeld vaak naar Radio 1. In het stuk werd SnappCar genoemd in het kader van autodelen. Ik dacht: “Laat ik het gewoon eens proberen”. Binnen no time had ik ook de eerste huurder uit de buurt. En zo zijn we nu bijna 4 jaar later.

Laat ik het gewoon eens proberen!

Wat is het geheim van je goede reviews?
Het geheim: ‘De klant is koning’. Iets dat we in Nederland een beetje uit het oog zijn verloren. Daarnaast ben ik sociaal aangelegd waardoor er snel een gesprek op gang komt. Vergeet ook niet de flexibiliteit en het meedenken met mensen om een oplossing voor hun vraag te vinden. Nét even dat beetje extra moeite. Mensen waarderen dat!

Mensen waarderen dat!

Wat brengt SnappCar je?
Door SnappCar kan ik iets doen wat ik erg leuk vind. Ik verdien er wat mee maar dat is zeker niet de hoofdmoot. Ik werk part-time en de andere uren wil ik graag spenderen aan iets waar mijn hart ligt. De passie voor Volvo’s en het contact met buurtgenoten, dat is waar ik energie van krijg. Ik doe – na een periode van ziekte – nu weer vol mee in de maatschappij. SnappCar heeft mij een hernieuwde begeisterung gegeven. Door dit platform kan ik zelf richting geven aan mijn passie. SnappCar is voor mij meer dan het verhuren van mijn auto. Ik voel me meer verbonden.

Ik voel me meer verbonden.

SnappCar-Ervaringen-Den-Haag-Volvo

Wat maakt Volvo’s voor jou de perfecte auto? Wat is jouw passie voor Volvo’s?
Ik heb mijn hele leven al een passie voor auto’s gehad. Mijn eerste auto was een VW Golf: ik was toen 21 jaar. In de loop van de tijd heb ik verschillende auto’s gehad. In 2000 kocht ik mijn eerste Volvo, ik merkte bij Volvo direct dat er op een bepaalde manier écht over de werking van de auto was nagedacht. Dat merk je aan alles aan de auto: Volvo levert pure kwaliteit. Bovendien voel ik me op mijn gemak bij de cultuur van Volvo.

SnappCar_Volvo_V90_03

Ik had ooit een Volvo 440, daar moest iets aan worden gerepareerd en de kosten waren destijds 1000 gulden. Omdat ik dat toen te veel geld vond heb ik het niet gedaan en kocht voor 1000 gulden een Daewoo. Deze stond helaas een paar maanden later op weg naar Duitsland kapot langs de snelweg. Met terugwerkende kracht denk ik nu: “Had ik die 1000 gulden maar gestoken in onderhoud dan reed ik waarschijnlijk nu nog rond in die 440”. De Volvo 850 overigens is mijn absolute favoriet.

Volvo levert pure kwaliteit

Je hebt vast leuke contacten gehad met huurders; welk contact springt er uit?
Ja… Dat zijn er velen. Te veel om er echt eentje uit te halen. Zo is er een Spaanse huurder uit de buurt die contrabas speelt (in Den Haag, Berlijn en München). Zij had de auto gehuurd en er was helaas kleine schade. Om het netjes af te handelen ben ik op de koffie geweest en speelde ze een stukje contrabas. Ook kreeg ik een setje CD’s mee waar zij op speelt. Daarnaast heb ik een huurder – die kok was geweest – geattendeerd op Thuisgekookt. Hij kookt nu frequent en heeft daar nu zijn ziel en zaligheid in gevonden. Zijn keuken heeft hij zelfs verbouwd! Ook een paar dames van het Nederlands danstheater die de auto huurden. Het zijn eigenlijk allemaal unieke en leuke ervaringen, elk contact is leuk!

Het zijn eigenlijk allemaal unieke en leuke ervaringen

Welke auto zou je zelf dolgraag nog een dagje willen rijden?
Als ik eerlijk ben dan wil ik dolgraag in een Tesla rijden. Dat lijkt me echt te gek! Het is een merk dat zeer tot de verbeelding spreekt momenteel: elektrisch én een sportwagen.

Share


Copyright © SnappCar 2024