Haagse Zeeheldenkwartier is een SnappCar-ambassadeur rijker

Haagse Zeeheldenkwartier is een SnappCar-ambassadeur rijker
08-01-2019 Community

Terwijl een koude decemberwind door de straten van het hippe Zeeheldenkwartier waait, opent Iwan in zijn t-shirt de deur van zijn appartement. Nadat hij zich heeft voorgesteld, schroeft hij meteen de deurbel vast aan de deurpost. Hij is volop aan zijn huis aan het klussen, legt hij uit. De Peugeot 108 voor de deur is net een week geleden afgeleverd. Iwan is de eerste SnappCar-verhuurder van JustLease en het is duidelijk dat hij er werk van gaat maken. Zijn auto is niet alleen te vinden op SnappCar, maar ook in de buurtapp, de lokale Facebookgroep en zelfs de klanten van zijn kapper zijn al op de hoogte. We hebben er een nieuwe SnappCar-ambassadeur bij. “Ik vind het wel leuk om mensen een beetje aan me te binden. Kom mijn auto maar gewoon gebruiken”, meldt hij enthousiast.

Autodelen in Den Haag

Vanaf het moment dat Iwan begint met praten, is het meteen duidelijk: hij omarmt het concept van autodelen en de deeleconomie. Werkzaam als IT Consultant bij de Provincie Zuid-Holland, ziet hij zichzelf als een echte gadgetman. Iemand die de nieuwe technologie met open ogen instapt, zoals hij het zelf omschrijft. SnappCar en een deelauto passen daar goed bij. Het begon met een paar positieve tips van bekenden en het huren van een camper. De persoonlijke profielen en verhalen vielen goed in de smaak. Toen Iwan recent verhuisde van de Haagse nieuwbouwwijk Ypenburg naar een van de hipste buurten van Den Haag, werd de beslissing genomen. “Ik woon in het centrum, dan heb je eigenlijk geen auto nodig maar mijn zoon zit op hockey in Pijnacker en daar is een auto handig voor. Dus toen heb ik de stap gezet.” Voorheen hechtte Iwan meer waarde aan zijn auto en motor dan tegenwoordig. De Peugeot 108 staat er en hij is er tevreden mee, maar emotionele waarde heeft het automobiel niet. “Hij staat online en ik vind het leuk om ‘m te delen. Dan rij ik ook nog eens heel goedkoop als ik ‘m nodig heb. En ik stel mijn auto zoveel mogelijk beschikbaar. Met Keyless al helemaal. Auto vroeg in de ochtend nodig? Ga je gang!”

Vernieuwende parkeervergunning

Bewust een bijdrage leveren aan duurzaamheid en de deeleconomie zijn thema’s waar Iwan zowel bij zijn werkgever als in zijn privéleven over nadenkt. Er liggen volgens hem tal van mogelijkheden voor de Gemeente Den Haag en de Provincie Zuid-Holland. De parkeervergunning voor zijn SnappCar was zo geregeld, maar ook deze regeling is voor verbetering vatbaar, vindt Iwan. Zijn vergunning is nu geldig voor het hele centrum, maar dit kan slimmer.  Autodelers zouden een parkeervergunning moeten kunnen krijgen die geldig is in de hele gemeente. “De doelstelling bij de provincie is de best bereikbare te worden. Er zijn legio ideeën hoe dit doel bereikt kan worden. De teams bij de provincie zijn dus echt bezig om alles sneller en efficiënter te maken. Dit soort ideeën kan je gewoon opperen.” Of je nou met een vergunning in het Zeeheldenkwartier parkeert of op het Spui, dat maakt voor de gemeente niet uit. “Het kost de gemeente niets extra”, meent Iwan. Zijn idee zou in Den Haag kunnen werken: een speciale vergunning voor autodelers. De stad profileert zichzelf immers als levendige start-up economie, met oog op innovatie. Den Haag past daarom goed bij het concept van SnappCar. Een grote stad met nieuwe ideeën, met ruimte voor persoonlijk contact. “Dit merk ik in de communicatie met jullie ook. Er zit iets commercieels aan, maar jullie willen vooral mensen die net zo enthousiast zijn over het idee.”

Den Haag SnappCar Peugeot 108

Lage autokosten

Dat er in Den Haag en in het Zeeheldenkwartier voldoende vraag is naar een deelauto, blijkt een week later. Iwan heeft zijn auto al meerdere keren verhuurd en lijkt zijn doel te gaan bereiken: zijn autokosten zo laag mogelijk houden en zijn SnappCar met zo veel mogelijk buurtbewoners delen. De Hofstad lijkt er een nieuwe SnappCar-ambassadeur bij te hebben en een groep nieuwe autodelers.

Benieuwd naar de mogelijkheden van SnappCar private lease? Bekijk het aanbod

Share


Copyright © SnappCar 2024