Glas half leeg of half vol?

Glas half leeg of half vol?
03-08-2022 Nieuws

‘Bijna helft Nederlanders stapt nooit in deelauto’. Met deze en soortgelijke koppen besteedden media als Autoweek en de Telegraaf afgelopen weken aandacht aan een onderzoek van leasemaatschappij Mister Green. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat 46% van de Nederlanders aangeeft nooit in een deelauto te willen stappen. Op sociale media barstte een felle discussie los tussen fervente autobezitters en enthousiaste autodelers. En dat terwijl wij na het lezen alleen maar dachten: draai het eens om.

Delen die auto’s

‘Meer dan helft Nederlanders gelooft in deelauto’. Deze kop hadden wij veel liever gezien! En deze kop had op basis van dit onderzoek ook gewoon geschreven kunnen worden. Nog te vaak wordt de kans aangegrepen om deelautogebruik te beschimpen. Ja, veel mensen vinden het bezit van een auto nog steeds prettiger. En dat vinden wij prima: maar deel hem als je hem niet nodig hebt! En aan ons de taak om te zorgen dat steeds meer mensen autodelen normaal gaan vinden.

Van autoruimte naar leefruimte

Volgens het onderzoek vindt 13% van de ondervraagden dat deelauto’s het straatbeeld verpesten. Maar hoeveel procent vindt dat alle ongebruikte, stilstaande auto’s het straatbeeld verpesten? Met iets meer deelauto’s op straat zijn veel van die stilstaande auto’s niet meer nodig en is de ruimte die zij nu innemen te veranderen in fietsenstallingen, groen of speelplaatsen: leefruimte dus. En ook de angst om schade te rijden is begrijpelijk maar niet nodig: je bent gewoon verzekerd!

Share


Copyright © SnappCar 2024