Simonne houdt wel van groen!

Simonne houdt wel van groen!
08-10-2020 Community

Op een zonnige dag ontmoeten wij de Amersfoortse Simonne. Simonne is al 2,5 jaar lid van onze community en houdt wel van duurzaamheid. Een tijdje geleden dacht ze dat ze eigenlijk wel zonder auto kon, omdat ze veel het OV gebruikte. Toch zijn  sommige plekken nog lastig te bereiken met het OV. Daarom besloot ze om af en toe een auto te huren via SnappCar. “Ik deed dat zo één of twee keer per maand!”, vertelt ze.

Voor ieder wat wils bij SnappCar

Wat Simonne zo fijn vindt aan SnappCar, is niet alleen dat je snel een auto in de buurt kan huren, maar ook dat je kan kiezen wat voor soort auto je wilt huren voor verschillende gelegenheden. Hier heeft Simonne ook zeker gebruik van gemaakt: “We hadden vorig jaar bijvoorbeeld een busje gehuurd voor een verhuizing en toen het een keertje mooi weer was hebben we een cabrio gehuurd!” Daarnaast vindt Simonne het prettig dat je geen vast maandtarief hoeft te betalen en alleen betaalt als je huurt.

Waarom de Fiat 500?

Tijdens de huur ervaringen die Simonne heeft gehad heeft ze verschillende soorten auto’s kunnen uitproberen. De Fiat 500 vond ze wel een van de fijnste auto’s. Daarom least ze sinds kort ook een Fiat 500, die ze ondertussen al zes keer heeft verhuurd via het platform. De trigger voor haar om een auto te leasen kwam door de corona crisis: “Door de coronacrisis is het OV wat lastiger, dus ik dacht dat het misschien wel tijd was om zelf een auto aan te schaffen en te verhuren.” Of ze heeft overwogen om een eigen auto aan te schaffen in plaats van leasen? Jazeker, maar: “Het is toch een aanschaf, en toch weer meer CO2 uitstoot, want je pakt makkelijker je eigen auto als je die hebt, dus dat was de drempel die mij ervan weerhield.” De Fiat 500 die Simonne verhuurt kon ze laten bestickeren en ze twijfelde geen seconde. “Ik zei ‘Ja doe maar’, want zo promoot je natuurlijk ook de deeleconomie!” Daarnaast vindt ze het een hartstikke leuk en opvallend logo.

Delen met velen

Simonne hecht niet veel waarde aan eigen bezit, ook niet aan auto’s. “Het is slechts een gebruiksvoorwerp.” Veel autoliefhebbers zijn erg trots op hun auto, maar niet Simonne. “Ik vind het fijn dat veel mensen gebruik kunnen maken van een auto, want ik maak er zelf te weinig gebruik van.” Ze hoopt het autodelen te kunnen stimuleren en dat dat ook de toekomst wordt, in plaats van eigen bezit. Wanneer autodelen de norm is, hoopt Simonne meer groen op straat te zien en minder parkeerplaatsen. Daarnaast zou ze een parkje ook wel leuk vinden.

Niet alleen stimuleert ze autodelen, maar ze is een grote voorstander van de gehele deeleconomie. “Nu is het bijna een uitzondering als je deelneemt aan de deeleconomie, het zou van mij echt wel meer mogen.” Simonne zit niet op andere deelplatformen, maar ze deelt regelmatig wat huishoudelijke spullen met haar buren. 

Keyless

Voordat Simonne haar Fiat 500 leaste, had ze een auto met de Keyless optie gehuurd om te proberen. “Puur om te kijken of het bevalt”, vertelt Simonne. Ze vertelde ons dat ze het heel fijn vond. Ze heeft op haar leaseauto nu ook de Keyless optie en het bevalt haar zeer goed. “Anders had ik het niet gedaan denk ik, want zonder moet je thuis zijn bij de begintijd en eindtijd van de verhuurder en dat leek mij niet heel prettig.” Het enige waar Simonne aan moest wennen, was dat ze de auto, wanneer ze hem zelf in gebruik genomen had, weer startklaar moet achterlaten, zodat als iemand hem wil huren, hij ready is to go.

Share


Copyright © SnappCar 2024