Deel fanaat Maurice deelt zijn SnappCar ervaringen

Deel fanaat Maurice deelt zijn SnappCar ervaringen
04-09-2020 Community

In Rosenburg in Den Haag, de buurt waar Maurice zijn auto deelt, zijn er veel mensen die gebruik maken van SnappCar. “Echt een SnappCar paradijsje”, aldus Maurice. Maurice is een echte voorstander van delen en recyclen. “Wij vinden het echt ongelooflijk wat er allemaal weg wordt gegooid wat 100% bruikbaar is. Auto’s die stilstaan of een snoeischaar die je gewoon kan lenen van de buurman. Wij doen graag mee aan delen!” Momenteel verhuurt Maurice twee auto’s via SnappCar. De tweede auto heeft hij nog maar sinds een maand. Hij had de keuze om hem door te verkopen, maar omdat zijn eerste deelauto al zoveel werd verhuurd, heeft hij besloten hem ook op SnappCar aan te bieden.

De eerste aanraking met SnappCar

Maurice is bij SnappCar begonnen als een huurder van een speciale auto. “Als ik mij niet vergis heb ik in 2013 een Porsche gehuurd voor de verjaardag van mijn zoon om een dagje met hem in een Porsche te rijden. Zijn grote droom.” Dit heeft hij vorig jaar overigens ook gedaan, maar dan met een Tesla, vertelt Maurice. Pas sinds een paar jaar verhuurt Maurice zijn eigen auto via SnappCar, omdat hij toen bijna alles op de fiets deed. “Hier in Den Haag is het parkeerprobleem natuurlijk vreselijk, dus we dachten andere mensen ook af en toe blij te kunnen maken met onze auto en zo zijn we eraan begonnen!” Hoe was de eerste keer verhuren? “Ongelooflijk spannend, maar toen bleek hij heelhuids terug te komen, dus toen was het allemaal weer goed.” Intussen heeft Maurice al bijna 500 keer zijn auto verhuurd via SnappCar! Daarnaast worden zijn auto’s extra veel verhuurd door de coronacrisis. “Het zorgt er namelijk voor dat mensen vaker liever een auto willen huren, aangezien ze reizen met het openbaar vervoer proberen te vermijden”, legt Maurice uit.

Minder blik op de weg

Zelf is Maurice een voorstander van autoluwe straten. Hij vindt het niet nodig dat er zoveel auto’s stilstaan en dat het straatbeeld er niet vooruit op is gegaan. “Zelf rijd ik dik 50.000 km per jaar met mijn auto, en dan zie ik autootjes staan die nog geen 5.000 km per jaar rijden. Dat vind ik maar zonde van het metaal dat op straat staat. Ik denk dat het platform heel erg helpt om het belachelijke aantal auto’s die rondrijden en vooral stilstaan terug te dringen.”

De gunstigheid van Keyless

In beide deelauto’s van Maurice heeft hij een Keyless-box laten installeren. In het prille begin, toen SnappCar begon met Keyless, liet hij het voor een mooi prijsje installeren, met succes: “Vroeger, dus voordat SnappCar Keyless aanbood, lagen we op het strand en dan belde iemand of diegene de auto over een half uur kon halen. Ik pakte dan de fiets en ging naar huis om iemand te helpen met de auto. Nu kan ik vanaf het strand appen van ‘Ja hoor, hij is beschikbaar. Je kunt de auto openen met Keyless.’ De snelheid is echt fantastisch.” Hij geeft aan geen beter systeem te kunnen verzinnen.

Goede of slechte ervaringen?

Het blijft bij Maurice niet alleen bij positieve ervaringen. Helaas heeft Maurice ook huurders gehad die een zooitje van zijn auto hebben gemaakt of huurders die schade hebben gereden. “Maar het mooie van SnappCar is dat het allemaal gedekt is. Ik sta voor 100% achter SnappCar.”

Share


Copyright © SnappCar 2024