Debby deelt haar auto in hartje Utrecht

Debby deelt haar auto in hartje Utrecht
01-08-2018 Community

Debby woont in hartje Utrecht en deelt haar Toyota AYGO graag met haar stadsgenoten. “Ik vind het heel goed dat er steeds meer wordt gedeeld in deze wereld. De meeste materiële zaken hebben we immers in overvloed in onze samenleving”, aldus Debby. Wie is Debby en wat is haar succesverhaal? Lees snel verder!

Ha Debby! Laten we eerst eens even kennismaken…

Hoi! Ik ben Debby, 48 jaar en ik woon in het centrum van Utrecht. Waar ik van hou? Dansen, vooral salsa en tango! Maar je vindt me ook geregeld op de racefiets of aan de wandel.

“Ik vind het heel goed dat er steeds meer wordt gedeeld in deze wereld. De meeste materiële zaken hebben we immers in overvloed in onze samenleving”

Je woont in het centrum van Utrecht, hoe is het om midden in de stad je auto te verhuren?

Dat bevalt me prima! Ik woon er al 15 jaar en een aantal jaar terug kostte een parkeervergunning nog maar €40,- per drie maanden. Toentertijd was het dus eigenlijk geen enkel probleem om een auto voor de deur te hebben in hartje Utrecht. De kosten voor de parkeervergunning zijn echter een paar tientjes omhoog gegaan, ik betaal nu zo’n €70,- per drie maanden. Gelukkig is er bijna altijd een plekje in mijn eigen straat om de auto te parkeren en zo niet, dan kan ik hem in de straat achter mij zetten. En dankzij het verhuren van mijn auto via SnappCar, verdien ik meteen een deel van mijn autokosten terug. Het enige nadeel is wel dat er veel fietsers langs je auto rijden en af en toe komt het wel eens voor dat er hierdoor een kras ontstaat.

Back in the time… Je bent actief op SnappCar sinds januari 2017, hoe kwam je erbij om je auto te verhuren?

Pfoe… Dat is al even geleden! Ik weet nog goed dat in die periode het deelaspect steeds belangrijker werd. Ik had mijn auto zelf minder vaak nodig en ik dacht bij mezelf “wat kan ik er het beste mee doen?”, en toen kwam ik bij SnappCar terecht.

Dat is leuk om te horen! Wat vind je het belangrijkste aan verhuren via SnappCar?

We hebben al zo veel… Daarom vind ik delen met anderen erg belangrijk, waarbij consuminderen en mijn steentje bijdragen aan het milieu een grote rol spelen. Daarnaast is het ook heel leuk om financieel wat beter te worden en dankzij mijn opbrengsten mijn autokosten te verlagen.

Ondertussen heb je al ruim 40 keer je auto verhuurd, heb je vaste huurders?

Die heb ik inderdaad. Ik vind het erg prettig om vaste huurders te hebben, omdat ze precies weten hoe de auto werkt en het check-in en check-out proces hierdoor erg snel en soepel verloopt.

Debby-SnappStory

Wat zou jij doen met de openbare ruimte die ontstaat als er minder auto’s nodig zijn?

In mijn straat zou ik zeker voor meer groen gaan. Maar daarbij zou ik het ook erg leuk vinden als er meer ontmoetingsplekken komen, zoals pleinen waar mensen bij elkaar kunnen komen.

“We hebben al zo veel… Daarom vind ik delen met anderen erg belangrijk”

Heb je nog tips voor andere verhuurders?

Ik ontvang altijd erg veel huurverzoeken, en door snel te reageren weten huurders waar ze aan toe zijn. Dit vinden zij, maar ook ik, erg prettig. Zo kunnen huurders verder zoeken naar een auto als de mijne bijvoorbeeld net verhuurd is. Mijn agenda is nogal wisselvallig, waardoor ik geen vaste dagen heb dat ik mijn auto verhuur. De functie Direct Boeken is daarom voor mij niet helemaal geschikt, maar anders zou het zeker handig zijn.

Last but not least… Wat is de auto van je dromen?

Daar vraag je me wat! Mijn Toyota AYGO is heel praktisch en lekker compact, wat ik in de stad eigenlijk ontzettend fijn vindt. Maar ik heb ooit in een Jaguar gereden en dat was wel echt een top auto! Compleet anders dan een AYGO, maar je wilt geen mooie auto midden in de stad hebben. Maar… Wie weet als ik ooit buiten het centrum ga wonen! 🙂

Share


Copyright © SnappCar 2024