De voordeligste optie

De voordeligste optie
14-03-2022 Nieuws

Autodelen is goedkoper dan een auto bezitten. Wist je dat zelfs een kleine auto gemiddeld € 304,- per maand kost? Een iets grotere auto loopt al snel op naar € 482,- per maand. Dit blijkt uit onderzoek van de ANWB en het Nibud.

Wanneer je niet dagelijks een auto nodig hebt, is autodelen een goedkopere optie. Bij SnappCar betaal je alleen wanneer je een auto nodig hebt, we leggen je in dit artikel uit hoeveel het kost om te huren bij SnappCar.

Kies voor een deelauto, het OV en de fiets

Huurders op SnappCar gebruiken vaak de trein, de fiets en een deelauto samen om alle reizen te kunnen maken. Hoe kun je jouw mobiliteitsbehoefte invullen zonder een auto voor de deur te hebben? Milieu Centraal heeft berekend dat de combinatie van trein en auto zo’n € 750,- per jaar bespaart, de besparing is nog groter wanneer je een parkeervergunning nodig hebt voor de auto voor je deur.

Hoeveel kost SnappCar?

SnappCar is de voordeligste optie voor dag- en weekendtrips. Onze verhuurders bepalen zelf de prijs voor de auto. Voor een Citroën C1 of vergelijkbaar betaal je rond de € 33,- per dag.

Zie de rekenvoorbeelden hieronder voor een kostenvergelijking voor het huren van een Citroën C1 of Volkwagen Golf voor één dag of een Citroën C1 voor een weekend. 

In vergelijking met typische autodeel platformen is SnappCar tot 44% voordeliger

Via SnappCar ondersteun je jouw buurt. De prijs die jij betaalt gaat voor het grootste deel naar de verhuurder. Daarnaast gaat een deel naar de verzekering en naar SnappCar als servicekosten.

SnappCar is erg voordelig per gereden kilometers

Bij elke boeking krijg je 100 tot 300 vrije kilometers per dag, dit aantal verschilt per verhuurder. Bereken van tevoren hoeveel kilometer je verwacht te rijden en kies de juiste verhuurder uit voor je boeking.

Voor brandstof ben je zelf verantwoordelijk. Meestal krijg je de auto volgetankt mee, en breng je ‘m weer vol terug. Bij elektrisch rijden worden er onderling afspraken gemaakt.

Kies jij voor autodelen?

Door volledige transparantie in de kosten te geven kun je berekenen of autodelen via SnappCar de voordeligste optie voor jou is. Wij geloven er in! Jij ook? Bekijk het aanbod in jouw buurt.

Share


Copyright © SnappCar 2022