De peer-to-peer deelauto maakt van de autobezitter óók een autodeler

De peer-to-peer deelauto maakt van de autobezitter óók een autodeler
01-09-2022 Nieuws

Voorstanders en sceptici van de deelauto slaan elkaar met argumenten om de oren. Voorstanders noemen de winst in publieke ruimte, positieve impact op het klimaat en financiële aantrekkelijkheid. Sceptici counteren met het gemak en soms noodzaak van de eigen auto, beperkt aanbod buiten de grotere steden en het beperkte gebruik tot nu toe. In dit strijdgewoel wordt de peer-to-peer deelauto nog wel eens vergeten. En dat is jammer want juist deze vorm van autodelen biedt bij uitstek een brug tussen de autobezitter en niet-autobezitter.

Het is namelijk de peer-to-peer deelauto die ervoor zorgt dat de autobezitter nog wel een eigen auto heeft om vrienden te bezoeken, af en toe naar het werk te rijden en het gevoel te ervaren van een eigen auto. Buurtgenoten die helemaal geen eigen auto willen hebben (en dat worden er steeds meer) kunnen diezelfde auto gebruiken wanneer de eigenaar weet hem niet nodig te hebben. Zo slaan voorstanders én sceptici de handen ineen door gebruik te maken van dezelfde (deel)auto. Een deelauto hoeft namelijk helemaal geen eigendom van het platform zelf te zijn. Het belangrijkste is om bestaande auto’s zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Het is dan ook een fout om te denken dat wij als autodeelplatform ‘anti-auto’ zouden zijn. De auto zal de komende tijd nog een belangrijke rol spelen in ons leven en onze maatschappij. Wij noemen onszelf liever ‘anti-stilstaande auto’. Door bestaande auto’s efficiënter te gebruiken maken wij een impact op een groep die niet vatbaar is voor een andere vorm van autodelen. Voor mensen zonder auto is de deelauto een perfecte oplossing, ongeacht welke aanbieder gebruikt wordt. Voor mensen met een auto die toch graag positief willen bijdragen aan het klimaat, publieke ruimte en hun portemonnee is er maar 1 perfecte oplossing!

Share


Copyright © SnappCar 2024