De leukste uitjes om te bezoeken met de deelauto

De leukste uitjes om te bezoeken met de deelauto
06-03-2024 Tips & Tricks

Op je vrije dag is het natuurlijk hartstikke leuk om uitjes te ondernemen. Een dagje naar de dierentuin, het museum of een natuurgebied: met een deelauto cross je makkelijk het hele land door om van alles te bezoeken, of het nu schitterend weer is of regent. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste activiteiten om te ondernemen in eigen land? Wij zetten onze favoriete daguitjes voor volwassenen én kinderen op een rijtje, uitgesplitst per provincie.

Vind een overzicht van leuke uitjes in:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg 
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Drenthe

Drenthe kennen we natuurlijk allemaal van de prachtige natuur en hunebedden. Maar er is nog veel meer te beleven in de provincie! 

  • Drents Museum: dit museum staat bekend om zijn internationale tentoonstellingen over archeologie, kunst en geschiedenis.
  • Nationaal Park Dwingelderveld: het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen.
  • Shakespearetheater Diever: Altijd al Romeo en Julia in het echt willen bewonderen? Dat kan bij dit openluchttheater in Diever. Ook geniet je van andere voorstellingen van Shakespeare, zoals Hamlet en Othello.

Drenthe

Flevoland 

Van uitgestrekte natuurgebieden tot bijzondere architectuur: Flevoland is ontzettend veelzijdig. De provincie is de grootste polder ter wereld, waarvoor de voormalige Zuiderzee is drooggelegd. In Flevoland zijn veel leuke activiteiten te doen.

  • De Orchideeën Hoeve: ontdek tropische tuinen met prachtige planten, vlinders en dieren. Volledig overdekt, dus ook te bezoeken wanneer het buiten regent. Een leuk uitje voor het hele gezin!
  • National Aviation Museum (Aviodrome): het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart, dat zich bevindt op vliegveld Lelystad. In het museum vind je naast boeiende exposities ook diverse attracties, zoals een vluchtsimulator.

Friesland

In Friesland vind je volop water, rust, ruimte en mooie dorpjes. Leuk om eens een bezoekje te brengen aan deze provincie, want er is genoeg te doen!

Gelderland

Gelderland wordt vaak in één adem genoemd met de Veluwe. En dat is natuurlijk niet voor niks: het is het op één na grootste natuurgebied van Nederland waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en dieren kunt spotten. Maar in Gelderland kan je nog veel meer uitstapjes maken.

  • Burgers’ Zoo: een dierentuin die zich onderscheidt door ‘ecodisplays’: realistische nabootsingen van de ecosystemen waarin de dieren en planten in de natuur leven.
  • Apenheul: in dit dierenpark spot je bijna 300 apen, die bijna allemaal vrij loslopen.

Gelderland

Groningen

Een provincie met prachtige landschappen met vergezichten, wierdedorpen (dorpjes gebouwd op heuvels) en natuurlijk de bruisende studentenstad: dat is Groningen. 

  • Nationaal Park Lauwersmeer: een prachtig landschap en tevens één van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa, dat is ontstaan op de vroegere zeebodem.
  • Groninger Museum: in de provinciehoofdstad staat dit kleurrijke museum voor kunst en kunstgeschiedenis. Hier vind je schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie.

Limburg

In Limburg lijkt het soms net of je niet meer in Nederland bent. De provincie staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, de bourgondische gastvrijheid, de Maas en natuurlijk heerlijke Limburgse vlaai. Er is genoeg te beleven!

  • Kasteeltuinen Arcen: in het pittoreske dorpje Arcen ligt een kasteel met prachtige tuinen, waar je heerlijk doorheen kan struinen.
  • Attractiepark Toverland: Toverland is dé plek voor een dag vol spanning en avontuur. Het park heeft zowel een buitengebied als een overdekt gedeelte, waardoor het ook met slecht weer goed te bezoeken is.

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Brabant is hartstikke veelzijdig! Je vindt er rust in de natuur, maar ook levendigheid in  de steden. Je hoeft je in de provincie nooit te vervelen.

  • Efteling: een attractiepark vol wonderen! Je vindt er zowel spannende achtbanen als rustige familieattracties en sprookjesachtige omgevingen. Gegarandeerd plezier voor jong en oud!
  • Safaripark Beekse Bergen: dit is het grootste wildlife park van Europa, waar je doorheen rijdt in je eigen auto. Nog nooit kwamen wilde dieren zo dichtbij!

Noord-Holland

Een dagje strand, een bezoekje aan het oer-Hollandse Volendam of juist rondstruinen in het bruisende Amsterdam? Noord-Holland heeft veel te bieden.  

  • Madame Tussauds: in Amsterdam vind je tal van musea, waaronder Madame Tussauds. In het museum staan tientallen wassenbeelden van jouw favoriete sterren!
  • Muiderslot: in Muiden vind je dit middeleeuwse kasteel, dat nu een Rijksmuseum is. De collectie bestaat uit onder andere schilderijen, beelden, harnassen, zwaarden en nog veel meer! Ook kun je heerlijk wandelen door de kasteeltuinen.
  • Foto de Boer: Breng je een bezoekje aan Volendam? Hierbij hoort natuurlijk een foto in klederdracht. Een perfecte herinnering aan je uitje naar het vissersdorp!
  • Paintball Spaarnwoude: zin in actie? Ga dan eens een potje paintballen midden in de bossen van Spaarnwoude. Een spannend uitje voor jong en oud.

Noord-Holland

Overijssel

In Overijssel kom je allerlei landschappen tegen: heidevelden, weilanden, bossen, rivieren. Daarnaast telt de provincie verschillende historische Hanzesteden. Hierdoor is er genoeg te beleven! Ook zijn er veel leuke uitjes die je kan ondernemen.

  • Nationaal Park Sallandse Heuvelrug: natuurliefhebbers hoeven zich niet te vervelen in Overijssel met het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Het leent zich perfect voor een wandeltocht of mooie fietsrit.
  • Avonturenpark Hellendoorn: in dit attractiepark liggen gave attracties, een speeltuin en shows op je te wachten! Vanaf de lente opent het outdoor waterpark met veel spectaculaire waterglijbanen.
Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie van Nederland. Maar dat betekent niet dat er niks te beleven is! In Utrecht en Amersfoort geniet je van het levendige stadsleven, terwijl je hierbuiten veel mooie natuur vindt. 

  • Het Spoorwegmuseum: een museum op een levensecht station: het spoorwegmuseum is het perfecte dagje uit voor iedereen die meer wil leren over hoe de trein de wereld heeft veranderd.
  • Ouwehands Dierenpark: de dierentuin in Rhenen is de enige plek in Nederland waar je reuzenpanda’s kunt bewonderen! Een onmisbaar uitje dus voor echte dierenliefhebbers. 

Utrecht

Zeeland

Van prachtige zeegezichten tot polderlandschappen en de hoogste duinen van het land: het Zeeuwse landschap is divers. Naast het eten van heerlijke visspecialiteiten (direct uit de zee!) kun je in de provincie nog veel meer beleven.

  • Deltapark Neeltje Jans: bezoek dit themapark om alles te weten te komen over deltawerken die ons land beschermen tegen water. Ook bekijk je prachtige vissen en schattige zeehonden en ervaar je windkracht 12 in de orkaanmachine.
  • Watersnoodmuseum: in het Watersnoodmuseum leer je alles over de watersnoodramp in 1953.

Zuid-Holland

Zuid-Holland heeft veel bijzondere toeristische attracties, verspreid over de diverse steden en dorpen. Maak een strandwandeling, bezoek een van de bruisende steden of bekijk prachtige bloemen in de Bollenstreek. 

  • Louwman Museum: hét museum voor de echte autoliefhebber. Hier leer je alles over de geschiedenis van de auto en bewonder je prachtexemplaren.
  • Keukenhof: in de lente staat dit bloemenpark vol met de mooiste bloemen, wat zorgt voor een oase aan kleur en geur. Verse tulpen, amaryllissen en krokussen: je vindt het hier allemaal.
Zuid-Holland

Een deelauto huren voor een dagje weg: hoe werkt dit?

Heb je geen eigen auto? Dan heb je meerdere opties voor vervoer naar je uitje. Denk aan de bus, trein of een huurauto. Wel kleven hier soms enkele nadelen aan: niet elke activiteit is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, en een huurauto van een huurbedrijf is vaak erg prijzig. Misschien is in dit geval een deelauto wel iets voor jou! Hierbij huur je een auto van een buurtgenoot, die hem op dat moment niet nodig heeft. Op die manier wordt de auto optimaal gebruikt en hoef jij er zelf geen te bezitten.

Ook als je wél zelf een auto hebt kan een deelauto soms uitkomst bieden. Heb je bijvoorbeeld een grotere auto nodig om tijdens het partijtje van je kind meerdere klasgenootjes te vervoeren? Of lijkt het je leuk om eens rond te toeren in een oldtimer? Dit kan allemaal! In dit artikel leggen we uit hoe je precies een deelauto huurt bij SnappCar. Veel plezier met je roadtrip naar leuke uitjes in eigen land. 

Share


Copyright © SnappCar 2024