Dé checklist voor jouw autovakantie

Dé checklist voor jouw autovakantie
17-07-2018 Tips & Tricks

Voor velen staat de zomervakantie voor de deur! Ga jij dit jaar op autovakantie? In elk land gelden andere regels op het gebied van gevarendriehoeken, veiligheidshesjes en verbanddozen. Ben je benieuwd of jij helemaal ready to go bent voor jouw trip naar de zon?

Koffer(bak) inpakken

First things first… Zonder je strandlaken, lievelingsboek en zonnebril ga jij natuurlijk niet van huis. Bepakt en bezakt op vakantie betekent ook flink wat koffers in de kofferbak. De indeling is als volgt: zware koffers en tassen onder, lichte spullen boven. Fluitje van een cent, toch? Echter… Vergeet niet om na het volladen van de auto de bandenspanning te checken. De auto is wat kilo’s zwaarder, waardoor ook de bandenspanning verhoogd moet worden.

Verplicht meenemen in de auto

Voorkom boetes of oponthoud als jij onderweg bent naar je bestemming en zorg ervoor dat je alle verplichte items netjes in de auto hebt liggen op een goed bereikbare plaats. De informatie geldt alleen voor auto’s met een Nederlands kenteken. Ben jij van plan om een auto te huren in jouw vakantieland? Vraag dan altijd de geldende eisen na bij het verhuurbedrijf. Bekijk hieronder wat jij mee moet nemen in de auto per vakantieland.

Infographic met alle verplichte tools voor in de auto in Europa

Groene kaart

In een aantal landen ben je verplicht om een groene kaart te kunnen tonen. Landen waar een groene kaart verplicht is: Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Wit-Rusland, Cyprus, Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro Slowaakse Republiek, Slovenië, Tunesië, Turkije, Oekraïne. Indien je van plan bent om een van bovenstaande landen te bezoeken, zorg er dan voor dat je maximaal een week van te voren contact hebt opgenomen met het SnappCar support team via support@snappcar.nl, zij zorgen er dan voor dat jij een groene kaart ontvangt.

Vervangend vervoer met een SnappCar

Sta je tijdens jullie autovakantie met pech langs de weg met een SnappCar? Ook in het buitenland ben je verzekerd via SnappCar voor een meerprijs van €5,- per dag. Je moet dit wel voorafgaand aan je boeking aangeven en altijd toestemming vragen aan de verhuurder. Zonder zijn of haar toestemming is het niet toegestaan om de auto mee te nemen naar het buitenland. Wanneer de SnappCar in het buitenland strandt, zal er eerst bekeken worden of de auto binnen 2 werkdagen gemaakt kan worden. De kosten voor transport zijn hoog en dus zal er ter plekke gerepareerd worden indien mogelijk. Bij pech is het belangrijk om altijd goed contact te houden met de verhuurder.

Tip: in geval van pech, noteer dan alvast het brandstofpeil en de kilometerstand. Dit maakt het doen van de check-out op een later moment een stuk eenvoudiger.

Nog meer musthaves voor jouw autovakantie

Behalve de noodzakelijke items, zijn een fijn muzieklijstje en voldoende lekkers voor onderweg natuurlijk ook niet te missen voor een aangename autovakantie.

Meer info

Wil je meer weten over het meenemen van een SnappCar naar het buitenland? Bekijk de artikelen in ons HelpCenter voor meer informatie of neem contact op met ons Support team. Deel jij jouw auto op SnappCar en ga je zelf op vakantie? Vergeet dan niet om je kalender aan te passen, zodat je geen huurverzoeken ontvangt terwijl je van huis bent.

 

Share


Copyright © SnappCar 2024