Crowdfunders Dave en Marly vertellen over hun ervaring met de BMW i3

Crowdfunders Dave en Marly vertellen over hun ervaring met de BMW i3
03-07-2015 Community

Crowdfunders Dave en Marly kregen op 28 en 29 juni een dagje de BMW i3 mee. Wij interviewden Dave over zijn ervaringen met het rijden in een elektrische auto.

Wat vond je ervan?
De auto is geweldig. Het rijdt heel lekker dat elektrisch rijden. Ik had het nog niet eerder zelf ervaren in een elektrische auto, wel op een elektrische fiets. Ik vind het vooral fijn dat het zo lekker smooth gaat. Dat is ideaal voor in de binnenstad van Amsterdam; daar moet je af en toe heel langzaam rijden op de grachten. Met de BMW i3 kun je met 5 kilometer per uur heerlijk relaxed rijden.

We zijn dus een dagje in Amsterdam geweest. Ik dacht dat je gratis kon parkeren bij laadpalen dus ik heb geparkeerd en daarna even een terrasje gepakt maar dat is helaas niet meer gratis. Per 1 april moet je gewoon betalen bij een laadpaal in Amsterdam. We zijn ook nog even in Utrecht geweest, daar is het nog wel gratis.

Wat vind je van elektrisch rijden?
We vonden het wel geruststellend dat er een range extender in de auto zit zodat je niet gelijk stil staat als de batterij leeg is. We hebben dat ook expres geprobeerd door de batterij helemaal leeg te rijden. Ik had hem ook nog even meegenomen naar mijn werk – waar een laadpunt is voor de bedrijfsauto – maar dat bleek toch een andere stekker te zijn. Het laden aan de laadpaal gaat bovendien nog best wel langzaam. Na vijf uur laden was hij nog niet helemaal vol. Maar dit is wel echt de toekomst. Het rijdt heerlijk en het is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker – zeker als je groene stroom gebruikt voor het laden.

Zou je deze auto zelf willen?
Ik ben het nog niet echt aan het overwegen maar we hadden wel even gekeken wat de auto kost. Hij is echter behoorlijk prijzig nog. Ik zou het best wel willen maar de kosten zijn op dit moment nog te hoog. Dat zal in de toekomst echter minder worden en in ondertussen kan ik sparen.

Hoe heb je Snappcar leren kennen?
We hebben het een tijdje geleden ontdekt maar nog niet echt gebruikt. We zitten te denken om onze eigen auto erop te zetten; een simpel bakje maar wel een cabrio. Dat willen we proberen om te kijken hoe het bevalt en we hebben sinds kort ook een camper dus die willen we er ook opzetten. Zelf zullen we denk ik niet zo snel iets huren omdat we al een auto hebben maar misschien wel als we een keer verhuizen. En ik heb gelezen dat als je een auto huurt of verhuurt, dat SnappCar dan de verzekering regelt. Dat is ideaal want ik denk dat dat de hoofdreden is dat mensen huiverig zijn om hun auto met anderen te delen. Als dat goed geregeld is dan is dat heel fijn.

Hoe hoorde je over onze crowdfundingcampagne?
We hadden al het idee om iets met SnappCar te gaan doen maar het was er nog niet echt van gekomen. Nadat we de camper hadden gekocht gingen we op de website kijken en toen lazen we over de crowdfundingcampagne. Zelf zijn we daar ook al een tijd je mee bezig via een ander platform; Collin Crowdfund. We hebben daar de laatste paar maanden een paar keer in projecten geïnvesteerd want we vinden het leuk om leuke initatieven en goede ideeën te ondersteunen en het levert tegelijkertijd wat op – want de rente is hoger dan op de bank.

Gebruik je ook andere deelinitiatieven?
Ik zit wel op Peerby maar ik heb er nog niets meegedaan. Ik krijg wel berichtjes maar ik heb tot nu toe nog nooit iets geleend. In theorie vind ik delen een goed idee en ik sta er zeker voor open maar het is nog niet altijd praktisch. Het kost soms veel tijd en dan is het gewoon niet haalbaar want iedereen heeft het druk. Maar het is onzin dat iedereen een decoupeerzaag heeft terwijl het ding negentig procent van de tijd niks ligt te doen.

Of dat auto’s drieëntwintig uur per dag stil voor de deur staan.
Ja, precies.

Share


Copyright © SnappCar 2024