Wat is car sharing?

Wat is car sharing?
13-07-2022 Tips & Tricks

Car sharing (in het Nederlands: ‘auto delen’) is het delen van een auto met mensen uit je buurt. Een auto huren via car sharing zit in de lift. We zien meer en meer mensen hun auto verhuren via car sharing en dankzij het groeiende aanbod wordt het steeds aantrekkelijker om de auto van je buurtbewoners te huren. Het is voordelig, snel én je helpt het milieu een handje door deel te nemen aan car sharing.

Car sharing in Nederland
Hoe werkt het?
De voordelen van car sharing
Doe jij al mee?

Car sharing in Nederland

In heel Nederland staan er deelauto’s voor je klaar die je in een mum van tijd huurt om eropuit te gaan. Dit kan bijvoorbeeld de auto van je overbuurman zijn, de cabrio van die gezellige buurvrouw van nummer 60 of de handige verhuisbus van een nog onbekende buurtbewoner. Je kunt zelfs trouwauto’s, Tesla’s of speciale oldtimers huren voor een bijzondere dag. Dit brede aanbod is een groot voordeel ten opzichte van een traditioneel autoverhuurbedrijf, waar je vaak maar de keuze hebt uit een beperkt aantal auto’s. Car sharing in Nederland is één van de makkelijkste opties om er toch op uit te gaan als je zelf geen auto hebt.

Hoe werkt het?

Bij SnappCar staan we voor slimmere mobiliteit door middel van carsharing. In Nederland staan er zo’n 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil en daar willen we wat aan doen: wij gaan voor een wereld met de helft minder auto’s. Door je auto te delen of vaker een deelauto te huren, wordt autorijden goedkoper en dragen we bij aan een beter milieu.

Via ons autodeelplatform huur je eenvoudig via onze website of de SnappCar app een auto in de buurt. SnappCar biedt het grootste aanbod auto’s aan van Nederland, waardoor er altijd een geschikte auto dichtbij staat. Je vult je locatie in, kiest de datum en tijd wanneer je de auto nodig hebt en weer terugbrengt en voilà: je ziet direct alle beschikbare auto’s bij jou in de buurt. De afgelopen jaren is carsharing steeds gemakkelijker geworden en zijn veel auto’s tegenwoordig zelfs te openen en te sluiten met de app. Deze functie biedt jou meer flexibiliteit en maakt het de verhuurder gemakkelijker om zijn of haar auto te verhuren zonder zelf aanwezig te zijn.

Heb je een geschikte auto gevonden voor jouw rit? Boeken maar! Sommige auto’s kun je direct boeken en betalen, zonder reactie van de verhuurder. Bij andere auto’s stuur je een berichtje en wacht je even tot je verzoek is geaccepteerd. Vervolgens betaal je de boeking en is jouw rit bevestigd. Het enige dat je nog moet doen, is aftellen tot je de weg op kunt met die toffe deelauto.

De voordelen van car sharing

Het brede aanbod hebben we hierboven al even genoemd. Maar wist je dat car sharing ook bijdraagt aan het verbeteren van het milieu, het voordeliger is dan de meeste traditionele autoverhuurbedrijven én je bijdraagt aan meer groen in jouw straat?

Voordeligste optie

Mensen die een auto bezitten, betalen al snel € 300,- of meer aan hun maandelijkse autokosten. Als je niet dagelijks een auto nodig hebt, is carsharing een perfecte optie. De verhuurder verdient dankzij jou een deel van zijn autokosten terug en jij rijdt voordelig in een deelauto. Win-win!

Daarnaast bespaar je flink als je via SnappCar een auto huurt in vergelijking met een traditioneel verhuurbedrijf. Tijdens de coronacrisis hebben veel verhuurbedrijven een deel van hun autovloot verkocht doordat de vraag sterk afnam. Nu die vraag weer terugkomt, zijn zij hard op zoek naar nieuwe auto’s om hun vloot aan te vullen. Auto’s zijn echter duurder geworden door prijsstijgingen in grondstoffen en de levertijden zijn erg lang. De auto huren van je buurtbewoners is in dat geval veel aantrekkelijker. Bekijk hieronder de kostenvergelijking tussen SnappCar en een traditioneel autoverhuurbedrijf.

Verzekerd op weg

Pech op de weg wil natuurlijk niemand. Helaas kan het altijd gebeuren. SnappCar zorgt er in dat geval voor dat je altijd de hulp ontvangt die je op dat moment nodig hebt. Tijdens de huurperiode ben je All-risk verzekerd via Allianz en ontvang je 24/7 pechhulp van de ANWB. Zij zullen er alles aan doen om jou zo snel mogelijk weer op de weg te krijgen.

Groenere buurt

We streven naar een wereld met de helft minder auto’s en dat levert voor het milieu veel mooie voordelen op. Dankzij efficiënt autogebruik verandert ons straatbeeld en gaan we van een grijze buurt, naar een groene buurt! Dat betekent dat er meer ruimte is voor kinderen om te spelen, om lekker te fietsen of om eindelijk een gezellige buurtbarbecue te organiseren.

Dat is niet het enige. Als er minder auto’s nodig zijn, neemt de CO2-uitstoot aanzienlijk af. Niet alleen omdat er minder wordt gereden, ook omdat er minder auto’s geproduceerd hoeven te worden. Samen dragen we dankzij carsharing een steentje bij aan het verbeteren van het milieu.

Doe jij al mee?

In de afgelopen jaren hebben we samen met onze autodeel community de productie van 123.152 auto’s weten te voorkomen, zijn er 80.693 minder parkeerplaatsen nodig en hebben we de uitstoot van 1.878.947 ton CO2 bespaard. Ben jij er klaar voor om ook jouw steentje bij te dragen? Huur een deelauto voor jouw volgende avontuur en ontdek zelf het gemak van car sharing.

Car sharing in Amsterdam

Ben je benieuwd naar het aanbod van car sharing in Amsterdam? In de randstad zijn de meeste deelauto’s te vinden, waardoor de kans groot is dat er een aantal leuke auto’s bij jou in de buurt staat. Bekijk hier het aanbod car sharing in Amsterdam.

Car sharing in Rotterdam

In onze mooie havenstad Rotterdam is car sharing booming. Er komen elke maand veel nieuwe auto’s bij, waarschijnlijk ook bij jou in de straat! Ontdek het aanbod car sharing in Rotterdam.

Car sharing in Utrecht

Vanuit het centrale Utrecht zijn de opties om op pad te gaan met een deelauto oneindig. Benieuwd of er een leuke vierwieler bij jou om de hoek staat? Check het aanbod car sharing in Utrecht.

Car sharing in Den Haag

Heb je het strand van Scheveningen al vaak genoeg bezocht? Er zijn nog veel andere prachtige stranden in de buurt die je eenvoudig met een deelauto kunt bezoeken. Of zoek de natuur op van het Nationaal park De Biesbosch als je weer eens wat anders wilt! Bekijk snel alle deelauto’s in Den Haag.

Share


Copyright © SnappCar 2024