Je eigen auto verhuren? Zo werkt het

Je eigen auto verhuren? Zo werkt het
26-07-2022 Auto verhuren

Je eigen auto verhuren? Zo werkt het.

Heb je een auto die vaker stilstaat voor de deur dan dat je hem gebruikt? Je bent niet de enige. In Nederland staan er ruim 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. Door je auto te verhuren met je buren en vrienden, wordt autorijden niet alleen goedkoper maar draag je bij aan een duurzamere toekomst voor iedereen. Hoe dat werkt? Dat lees je hier.

Hoe kun je jouw auto verhuren?

Je auto verhuren is in een mum van tijd geregeld. Het enige wat je nodig hebt is een account op SnappCar. Vertel wie je bent, geef een duidelijke beschrijving van je auto en uploadt een paar foto’s. Vervolgens kies je een dagprijs en geef je in de kalender aan wanneer en aan wie je jouw auto wilt verhuren. Geregeld? Dan kun je achterover leunen en wachten op je allereerste huurder. En geloof ons: dat zal niet lang duren! Autodelen wordt steeds populairder en we zien de vraag naar deelauto’s met de dag toenemen.

Waarom zou ik mijn auto verhuren?

De meeste mensen delen hun auto omdat hij gewoonweg te vaak stilstaat voor de deur. Vooral tijdens en na de corona crisis zijn er veel mensen een of meerdere dagen thuis gaan werken. Hierdoor gebruiken zij hun auto (nog) minder vaak en wordt autobezit steeds duurder. De ideale oplossing hiervoor is autodelen!

Verdien een deel van je autokosten terug

Die auto die nog steeds stil staat voor je deur? Die kan een deel van zijn maandelijkse autokosten zélf terugverdienen! Vooral nu de brandstofprijzen zijn toegenomen en we te maken hebben met een hoge inflatie, is dat financiële extraatje mooi meegenomen. Daarnaast help je mensen die geen auto hebben door jouw auto te verhuren. Zij gaan er lekker op uit terwijl jij een deel van je autokosten terugverdient.

Review: “Er zijn enorm veel aanvragen. In Den Haag heeft autodelen echt een flinke vlucht genomen. De huurverzoeken zijn erg gevarieerd. Van een bruiloft tot een taxi-examen, van een suikerfeest tot een dagje weg. Alle lagen van de samenleving in Den Haag doen mee aan autodelen!”

Jeroen – Den Haag

Voor ieder wat wils

Wil je dagelijks je auto verhuren, alleen in het weekend of specifiek in de avonden? Je kunt SnappCar precies gebruiken zoals jij dat graag wilt. Je zit nergens aan vast en bepaalt helemaal zelf op wat voor manier jij je auto verhuurt. We maken het je zo makkelijk mogelijk om het gewoon eens een keer uit te proberen, zodat je zelf ontdekt op welke manier autodelen voor jou het beste werkt.

Bereken wat jij kunt verdienen

Ben je enthousiast en is je auto vaak beschikbaar voor anderen? Dan is Keyless een goede optie voor jou. Keyless houdt in dat je je auto verhuurt zonder dat er een fysieke sleuteloverdracht plaatsvindt. Er wordt een kastje in je auto geplaatst die ervoor zorgt dat huurders jouw auto kunnen openen en sluiten met de SnappCar app. Dankzij Keyless hoef je dus niet meer thuis te zijn om je auto te verhuren en dat scheelt flink wat tijd.

Wil je geen Keyless maar wel meer gemak? Dan is de optie Direct Boeken erg handig. Je geeft van tevoren aan wanneer en aan wie je jouw auto wilt verhuren en vervolgens worden huurverzoek direct geaccepteerd en betaald. Veel huurders vinden het fijn om deze zekerheid te hebben, waardoor ze vaak zoeken naar een auto met deze Direct Boeken optie. Grote kans dat jouw auto vaker verhuurd wordt dus!

Zoals je leest, genoeg opties om precies op jouw manier je auto te delen. En ga je er zelf voor een langere tijd op uit met de auto? Dan blokkeer je deze data in je kalender en kun je in alle rust genieten van je welverdiende vakantie.

Draag bij aan het milieu

Door te kiezen voor slimme mobiliteit en onze auto’s met elkaar te delen, zorgen we samen voor een gezondere planeet. Niet alleen tijdens het autorijden, maar ook bij het productieproces wordt er CO2 uitgestoten. Wist je dat elke deelauto die gebruikt wordt ervoor zorgt dat mensen de aanschaf van een nieuwe auto uitstellen, hun tweede auto verkopen of kiezen voor autodelen in plaats van een auto bezitten? Dankzij deze bewuste keuzes hebben autodelers op SnappCar samen de productie van ruim 129.309 nieuwe auto’s weten te voorkomen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die hun auto delen bewuster omgaan met hun vervoersbehoefte en vaker kiezen voor een milieubewuster alternatief zoals de fiets of het openbaar vervoer. Minder gereden kilometers betekent minder CO2-uitstoot!

Tenslotte draag je met autodelen bij aan een groenere wijk. Hoe meer auto’s er gedeeld worden, hoe minder parkeerplekken er nodig zijn. Deze parkeerplekken worden steeds vaker omgebouwd tot groene perkjes waar kinderen kunnen spelen of waar binnenkort een gezellige buurtbarbecue gehouden kan worden.

Goed verzekerd

We werken al jarenlang samen met onze partner Allianz. Voor elke boeking is je auto goed verzekerd en staat ons support team voor je klaar. De verzekering van Allianz fungeert als een extra laag bovenop je eigen verzekering, zodat je no-claim niet wordt aangetast als er wat gebeurt met jouw auto. Daarnaast verhuur je je auto met een betrouwbare community die bestaat uit geverifieerde huurders. Gebeurt er iets tijdens een rit? Al onze huurders ontvangen 24/7 pechhulp van de ANWB. Zo kun jij zorgeloos en veilig autodelen! Stap jij in?

Meld jouw auto aan

Nieuw: SnappCar stickers! Ben je groot fan van autodelen geworden? Dan kun je dit zichtbaar maken in jouw buurt door de SnappCar stickers te bestellen. Je ontvangt bij je bestelling 10 kortingscodes om uit te delen aan de buurt. Zo ontdekken buurtbewoners hoe fijn jouw auto is om te huren en houd jij er een aantal leuke en betrouwbare vaste huurders aan over. Bestel direct de SnappCar stickers voor jouw auto.

Share


Copyright © SnappCar 2024