Amsterdam is een goudmijn voor leaseauto-verhuurder

Amsterdam is een goudmijn voor leaseauto-verhuurder
06-06-2019 Community

Als een van de eerste tien nieuwe Private Lease verhuurders via SnappCar en Justlease, heeft Davey de smaak van het delen goed te pakken. Door de grote vraag naar deelauto’s in Amsterdam, wordt zijn nieuwe leaseauto op bijna elk beschikbaar moment geboekt. “Huurders uit andere buurten benoemen dat ze specifiek naar mij toe komen, omdat mijn auto Keyless heeft en altijd beschikbaar is”, meldt Davey.

Meerdere vrienden wezen Davey op SnappCar toen hij de aanschaf van een auto overwoog. Toen hij en zijn vriendin een kind kregen, was de keuze voor een leaseauto een praktische keuze. Incidenteel hebben zij de auto nodig, het meerendeel van de maand is de auto beschikbaar voor huurders. Een week nadat de Peugeot online stond, kwamen de eerste boekingen binnen. De Kolenkitbuurt blijkt net als vele Amsterdamse buurten een goudmijn te zijn voor de deeleconomie. Niet alleen kreeg Davey huurverzoeken, maar ook vragen van meerdere potentiële private lease verhuurders. Volgens Davey zijn er tenminste drie mensen die hem op de voeten volgen. “Dit zijn mensen uit Amsterdam die zelf ook een leaseauto via SnappCar willen”, legt hij uit.  

Dat er in Amsterdam een grote behoefte is aan deelauto’s, is niets nieuws. Net als in andere grote steden is parkeren in veel wijken een probleem, zijn de verbindingen van het openbaar vervoer goed en hebben veel mensen niet dagelijks een auto nodig. De behoefte om af en toe een auto te gebruiken, zal voor veel mensen altijd aanwezig blijven. Per maand worden er in sommige Amsterdamse wijken bijna honderd huurverzoeken gedaan, waardoor verhuurders gegarandeerd zijn van hoge verdiensten. Veel verhuurders verdienen op die manier hun leasebedrag terug of maken er zelfs winst mee. Voor Davey was de keuze voor een leaseauto met deelconstructie een financiële en praktische keuze. “Ik heb de auto heel beperkt nodig, het matcht totaal niet om dan een auto te kopen. En de meeste mensen die ik ken, doen dit bewust om duurzaamheidsredenen. Minder auto’s op de weg.”

Ook de Amsterdamse gemeenteraad heeft haar zinnen gezet op een duurzame stad. Recent werd aangekondigd dat de stad vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s toelaat. Dit sluit perfect aan op de tip die Davey voor SnappCar heeft. Voor zijn werkgever is Davey controller en houdt hij zich met financiën bezig. Op de vraag of hij financieel advies voor ons heeft, verwijst hij naar elektrisch rijden: “Er is voor SnappCar een slag te slaan door ook elektrische auto’s te gaan aanbieden. Daar zullen vast wel subsidies voor bestaan. Je zou denken dat elektrische auto’s voor jullie ook een grotere markt opleveren. Jullie zouden zo een nieuwe groep aanspreken en hierdoor kan je alleen maar groeien.”

Autodeler, topverhuurder en adviseur. Davey mag wat ons betreft zo lang mogelijk aan SnappCar verbonden blijven. Met zijn instelling komt ons doel een stukje dichterbij! Want door met elkaar te delen, rijden er op de lange termijn minder auto’s op de weg.

Share


Copyright © SnappCar 2024