Volvo Amazone van Swellengrebel

(*) (*) (*) (*) (*) 2 beoordelingen Hoofddorp 2x verhuurd Verhuurder

Verhuur door Swellengrebel

Verhuurder

Over de auto

de auto heb ik gekocht in oktober 2001. Ik heb hem dus al even :) Hij is in maart 2020 volledig gerestaureerd. Ik ben er dus aan de ene kant best zuinig op. Aan de andere kant vind ik dat hij gewoon gebruikt moet worden. Omdat het niet helemaal een standaard auto is, hier een kleine gebruiksaanwijzing: - starten: . de motor wordt altijd op gas gestart . trek de choke (links van het stuur) geheel uit . draai het sleuteltje in het contactslot om totdat de controle lampjes aangaan . je hoort nu een zacht sissend geluid: er wordt gas ingespoten . na 5 seconden draai je het sleuteltje verder zodat de motor start . regel het stationair toerental door de choke in te duwen of uit te trekken . naarmate de motor warm wordt kan de choke verder worden ingeduwd - tanken: . achter de rechterreflector aan de achterkant zit de gasvulopening . de gastank is 39 liters groot . er zit geen brandstofhoeveelheid meter op, dus: . je onthoudt bij welke stand je getankt hebt. . bij ongeveer 250 kilometers wil je weer opnieuw een tankstation opzoeken. . het gasverbruik is op de snelweg bij 100 km/u rond de 1:9 - overschakelen naar benzine: . mocht je toch zonder gas komen te staan, dan is de benzinetank helaas ook leeg :) . echter, er staat een jerrycan met 10 liter benzine achterin de auto . dus, in voorkomend geval, schroef de dop van de tank (geen sleutel nodig) . pak de jerrycan, zet de tuit erop en gieten maar . schakel nu over op benzine en starten maar . NB: het duurt enige tijd voor de carburateur zich gevuld heeft met benzine . NB: schuif de choke in alle gevallen helemaal dicht anders verzuipt de motor . hou de motor met je voet op toeren en rem desnoods met de handrem (links) - terugschakelen naar gas: . zet de gas/benzine schakelaar neutraal . de motor ontvangt nu geen van beide, maar loopt nog even door (de volledige tekst ligt uitgeprint in de auto)

Handig om te weten
LPG/CNG
Handmatig
5 zitplaatsen
Bouwjaar 1969
150 vrije KM's per dag
+ KM € 0,25 per extra km
Do's & Dont's
Kinderen
Roken
Buitenland
Huisdieren
Accessoires
Airconditioning
Navigatie
Lederen bekleding
Trekhaak
Winterbanden
Skibox
Overige accessoires

Geen overige accessoires

Locatie van de auto

Hoi, ik ben Swellengrebel

Geverifieerde gebruikerLid sinds 11 aug. 2019

Verhuurder

ik ben dol op hardlopen, wandelen, fietsen, vliegen, zweefvliegen en parachutespringen. Ik werk ook als piloot en ben - maandje op, maandje af - in het buitenland werkzaam.

Reactiepercentage100 %
Auto verhuurd5x
Reactietijd Minder dan 1 uur

2 beoordelingen

(*) (*) (*) (*) (*)

Jorn 14 mrt. 2021

(*) (*) (*) (*) (*)
De gebruiker heeft geen tekst geplaatst

Merlijn 21 dec. 2020

(*) (*) (*) (*) (*)
We hebben een geweldig ritje in de Volvo Amazone mogen maken. Hele mooie auto. Super service van de eigenaar. Hij dacht mee met de route, heeft een duidelijke uitleg en handleiding over de auto gegeven. Alles was perfect geregeld en op orde!

BMW 5-serie

€ 97,50 per dag

( ) ( ) ( ) ( ) ( )

Volkswagen Golf VII

€ 80,00 per dag

( ) ( ) ( ) ( ) ( )